Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSKI SAVEZNIK

Kazahstanski predsjednik odstupio nakon 30 godina vladavine

Nursultan Nazarbajev
Foto: Reuters/PIXSELL
19.03.2019.
u 14:23

Do izbora novog predsjednika dužnosti predsjednika obavljat će predsjednik senata Kassim-Jomart Tokajev.

Nursultan Nazarbajev, dugogodišnji predsjednik Kazahstana i jedan od najvažnijih ruskih saveznika, podnio je ostavku nakon gotovo 30 godina vladavine tom zemljom, prenosi RT.

Nazarbajev je dao ostavku u obraćanju naciji u utorak. Njegove dužnosti nastavit će predsjednik Senata Kassim-Jomart Tokajev, iz iste stranke i iz koje je Nazarbajev, sve dok se ne izabere novi predsjednik.

Na vlasti se nalazio od 1990. godine i imao je 5 predsjedničkih mandata kada se povukao s pozicije.

Radovanu Karadžiću sutra će se odrediti pravomoćna presuda

Komentara 5

MP
miroslav.petkovic.7564
14:48 19.03.2019.

Velika i bogata zemlja Kazahstan Rusi im puno toga izgradili ..Od Atom centrala bolnica skola itd.oni su zahvalni Rusiji a boje se Kine.i bit ce uvjek sa Rusima. Puno ljudi pisu bajke i citam njihove glupe komentare.a nigdi nisu bili ili nesto vidjeli.Jucer bas na petoj obljetnici Krima gledam sta su rusi sve tu napravili. Napravili Krimski most prije roka dug devetnest km do osmog mjeseca tuce prolaziti i vlakovi.Toje umjece velecanstveni most. Zatim od oronuli bolnica na krimu sve renovirali napravili novu bolnicu.KazeRus predsjednik uskoro gradimo novu bolnicu sa posljednjom rjeci tehnologije i tehnike medicinskih aparata. Zatim prave nove puteve dvi nove elektr centrale.Radio teleskop napravili za pracenje svemira. Tuje bio iu vrjeme SSSR ogromni teleskop. Medutimjadni Ukrainci sve prodali. Nista nisu ulagali.Sta napravise od sebe tako bogata zemlja. Obecali im boljitak pa prevrat napravili strava. Cetri mil radi ih u Rus.vidim sve zemlje bivseg SSSR navalili u Rusiju.Kao doli kod nas nitko nece u Albaniju.svi idu za Njemacku.Rusi rade i grade napravise tu u Moskvi najvecu djecju bolnicu na svjetu kao kod nas manji grad. Izgleda kao svemirski brod. Posljed rjec tehnologije u Moskvi u ovom ogromnom gradu megapolisu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije