Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Kaubojka terorizira Doboj

01. lipnja 2009. u 20:47 226 prikaza

Ona se bolje služi pištoljem nego olovkom. Minsko-eksplozivna sredstva bliži su joj svijet nego pribor za jelo ili vrste vina o kojima uči u Upravno-ugostiteljskoj školi. Nadimak “Ani četiri pištolja” dovoljno govori o njoj.

Sabrana kaznena djela
Ona je Svjetlana Žunić, još nema osamnaest godina, ali zato broj “sabranih kaznenih djela” u njezinoj kolekciji dobrano premašuje tu brojku. Bombe, pištolji i eksplozivna sredstva, namijenjena ni manje ni više nego uništavanju tenkova, gotovo su svakodnevica donedavne učenice iz Doboja, koja je postala strah i trepet za naselje Porječje u kojem živi, tako da se nitko od susjeda ne usudi javno o njoj govoriti.

Iz škole je izbačena nakon što je policija u njezinoj torbi pronašla pištolj koji je ponijela, navodno, u namjeri da se osveti bivšem dečku. A taj je imao hrabrosti s tom suvremenom kaubojkom prekinuti ljubavnu vezu. U premetačini kuće u kojoj živi policija je pronašla zamašan arsenal municije te još jedan pištolj.

No, nošenje pištolja na nastavu tek je djelić priče iz bogatog dosjea maloljetne Svjetlane, koja se prije zvala Aldina, ali je promijenila ime. Njezina terora nije bila pošteđena ni teta joj Božica koja ju je odgajala od prve godine života, kada je Svjetlani umrla majka. Na tetinu kuću pokušala je baciti bombu, no, srećom, policija ju je spriječila. Maloljetna djevojka, prema pričanju tete Božice, već je imala psihičkih problema, a tvrdi da je imala i živčani slom.

Takve sreće ipak nije bio Svjetlanin otac Nedjeljko, na čiju je kuću prije dvije godine, dakle sa samo petnaest godina, bacila bombu jer joj se “drznuo” oduzeti mobitel, ali težih posljedica ipak nije bilo.

Ocu, koji je već godinu dana nepokretan i nije ni svjestan svega što se događa s njegovom kćeri, Svjetlana je ukrala i vozilo, izazvala prometnu nesreću te nakon toga vozilo zapalila. Vrhunac njezina razbojničkog ponašanja nedavni je pokušaj postavljanja kumulativne mine za uništavanje oklopnih borbenih vozila, i to pod vozilo jednog kriminalističkog inspektora Centra javne sigurnosti Doboj.

Navodno su na svojoj koži nasilništvo sedamnaestogodišnjakinje osjetili i brojni vozači koji su je posjeli u svoje vozilo kada bi vikendom, autostopom, iz Doboja, gdje preko tjedna živi u unajmljenom stanu, putovala u naselje Porječje. Većina njih bivala je opljačkana ili barem dobro isprepadana.

Napokon pod nadzorom
Nakon svega, trome i neučinkovite institucije ipak su reagirale pa je Svjetlana uhićena te je pod nadzorom Centra za socijalni rad prebačena u bolnicu u Doboju.

HAMAG-BICRO
Priča o uspjehu
Obiteljska tvrtka iz Makarske: Naš sladoled tražen je i na drugim kontinentima
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu