Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prespore pripreme

Katolički fakultet u strepnji hoće li im se prijaviti dosta studenata

faks
Arhiva VL
27.05.2010.
u 22:00

Rok za prijavu je 6. lipnja, a otvoren je samo studij povijesti za sljedeću akademsku godinu, premda su prije bili najavljivani i studiji psihologije i sociologije.

Premda je već bilo proglašeno “katoličkim Obrovcem”, Hrvatsko katoličko sveučilište otvorilo je vrata studentima. I to samo za studij povijesti sljedeće školske godine, premda su bili najavljivani i studiji psihologije i sociologije.

Međutim, kako su se pripreme za otvaranje i ovoga studija poprilično otegnule, na sveučilištu vlada lagana panika hoće li se dovoljno kvalitetnih studenata javiti do 9. lipnja, kada je rok za prijavu na studij.

Odabir usavršavanja
“Posebnost studija povijesti na HKS-u vidljiva je i u diplomskome studiju, gdje student izabire usavršavanje između pet različitih specijalizacija, među kojima je i ona koja se odnosi na Hrvate izvan Hrvatske. Ukratko, studij povijesti na HKS-u pruža široko opće obrazovanje, stručno produbljivanje znanja o nacionalnoj i svjetskoj povijesti te o načinima stjecanja znanja o prošlosti.

Studij je koncipiran tako da studenti tijekom studija budu povezani s drugim disciplinama i poljima znanja. Ako upišete taj studij, HKS-u će biti cilj osposobiti vas da stečeno znanje možete pismeno, usmeno ili slikovno prenijeti drugima, tj. za samostalan rad u širokom spektru zanimanja u društvu. To se postiže već na prvostupničkoj razini, iako se puna profesionalnost stječe na diplomskome studiju”, kaže se u pozivu studentima na upis.

Predavaonice HKS-a među najopremljenijima su i najfunkcionalnijima u Zagrebu, a za njihovo uređenje u prostorima bivše vojarne u Ilici 242 potrošeno je gotovo 100 milijuna kuna.

Vrhunska oprema
Građevinski radovi stajali su, naime, oko 70 milijuna kuna, a 30-ak milijuna potrošeno je za opremu učionica, na kompjutore, optičke kablove, namještaj, mreže, projektore... HKD se prostire na oko 15.000 četvornih metara, u tri zgrade, koje su u trenutku preuzimanja od države zahtijevale temeljitu adaptaciju.

Obnova zgrade počela je odmah nakon njezina preuzimanja, a izvođačima su se rokovi intenzivirali u ljeto 2008., jer je u rujnu te godine državni tajnik Svete Stolice kardinal Tarcisio Bertone trebao blagosloviti zgradu. Kako se ne bi osramotili pred tako visokim gostom, investitori su izvođaču “Profektusu” dopustili da radi i nedjeljom.

Komentara 16

TR
traper
22:58 27.05.2010.

Kad se samo sjetim Nenada Ivankovića iz njegove jakobinske i boljševičke faze iz osamdesetih godina prošlog stoljeća kad je po partijskom zadatku pljuvao po pok. kardinalu Stepincu i crkvi, glumeći kako je živo zainteresiran za njenu \"dobrobit\", danas je Pavičićavičić njegova replika, sa jednom iznimkom- njegova mržnja je spram Crkve sasvim otvorena a boljševizam neskriven.

UK
Ugo Kajvez
23:45 27.05.2010.

Zanima me samo dali budu budući studoši dobili prolaznu ocjenu ako izjave da zemlja NIJE ravna ploha nego okrugla loptasta i da sunce NE kruži oko zemlje nego zemlja OKO sunca ? ..........

FL
flick
22:23 27.05.2010.

Ovo je odlična vijest! Studirat će se povijest, znači budući profesori povijesti i povjesničari. Crno se piše kojekakvim Jakovinama i Goldsteinima, odnosno njihovim lažima o povijesti hrvatskog naroda i države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije