Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NADA ZA POVRATA U NORMALNO'

Katolička Crkva pozvala Poljake da se cijepe protiv covida-19

POL, Coronavirus Pandemie, Polen
EXPA/PIXSELL
08.07.2021.
u 23:55

Katolička Crkva u Poljskoj objavila je u četvrtak poziv poljskom stanovništvu da se cijepe protiv covida-19.

"Cjepiva protiv covida su važan alat za smanjivanje širenja infekcije i mnogi ih vide kao nadu za mogući povratak normalnom funkcioniranju društva", rekao je Stanislaw Gadecki, predsjednik Poljske biskupske konferencije.

Crkva podupire svakoga tko se želi cijepiti, rekao je Gadecki, ali i naglasio da cijepljenje mora ostati dobrovoljno.

Kampanja cijepljenja u Poljskoj u posljednje je vrijeme zastala, a vlada strahuje zbog širenja delta varijante koronavirusa u Europi.

Ministar zdravstva Adam Niedzielski upozorio je na mogući četvrti val u rujnu. Zahvalio je također Gadeckom za njegov poziv: "To je glas koji danas jako trebamo".

Po ministarstvu zdravstva, 37 posto populacije u Poljskoj u potpunosti je cijepljeno.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar OEF - Adminov neuspjeh br. 264
OEF - Adminov neuspjeh br. 264
00:13 09.07.2021.

Koji jadni pamflet od clanka... sta je rekao - da “mnogi vide cjepivo kao vazan alat i nadu za povratak u normalno”, da ”crkva podupire svakoga tko se zeli cijepiti”, i da “cijepljenje mora ostati dobrovoljno”. Nije rekao ono stoo se iz naslova imputira - da “poziva sve da se cijepe”... dakle izgleda ds ste stvarno ocajni kad pribjegavate ocajnickim pokusajima nagovaranja ljudi na ono sto ne zele, OTPOR I BOJKOT !!!

RE
reborn
08:08 09.07.2021.

Što će sada reći oni koju inače napadaju Crkvu za sve što kaže, a u konkretnoj COVID temi vjeruju u cjepivo? Sada su u sukobu interesa... (Naravno, vrijedi i obrnuto)

AA
aabbcc
09:30 09.07.2021.

Narod bi se vise cijepio da ga ovi ne jasu, prisiljavaju i mjerama ne prave budalama. Eto sad Pop treba vjernike pozivati, navracati a oni njega slusati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije