Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKUP

Katolici kritiziraju Salvinija zbog razmetanja kršćanskim simbolima na skupu

Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS/PIXSELL
1/3
19.05.2019.
u 22:54

Salvini je na kraju govora uzeo u ruku krunicu, ljubio križ i prizivao Djevicu Mariju, nakon što je hvalio katoličke svece i bivše pape Ivana Pavla II. i Benedikta XVI

Talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini suočio se u nedjelju s kritikama iz katoličkih krugova jer je koristio katoličke simbole na velikom skupu europskih desničara u Milanu. Skup, održan kod slavne milanske katadrale, okupio je protuimigrantske i protuislamske populiste uoči europskih izbora krajem svibnja.

Salvini je na kraju govora uzeo u ruku krunicu, ljubio križ i prizivao Djevicu Mariju, nakon što je hvalio katoličke svece i bivše pape Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Kad je spomenuo papu Franju, zagovornika otvorene politike prema migrantima kojoj se Salvini oštro protivi, iz mnoštva su se začuli zvižduci.

Državni tajnik Vatikana, kardinal Pietro Parolin ukorio je talijanskog političara. "Politika dijeli ljude, dok Bog pripada svima. Vrlo je opasno prisvajati Boga samo za sebe", rekao je Parolin novinarima, prenosi talijanska novinska agencija ANSA. Famiglia Cristiana, katolički tjednik koji podupire razmjerno liberalni Franjin pontifikat, optužio je Salvinija za "suverenistički fetišizam" zbog korištenja katoličkih simbola kako bi se "opravdala sustavna kršenja ljudskih prava" kroz restriktivnu migracijsku politiku.

Otac Antonio Spadaro, urednik časopisa Civilta Cattolica Jesuit i blizak Franjin prijatelj, izrazio je na Twitteru rezerve prema političarima koji se "razmeću onim što pripada Bogu". No Salvini ne pokazuje ni trunke kajanja. "Daleko od toga da sam dobar kršćanin, ali uvijek u džepu nosim krunicu", rekao je.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Dixie_land
Dixie_land
03:04 20.05.2019.

Kaže ovaj tajnik: “Politika dijeli ljude, dok Bog pripada svima. Vrlo je opasno prisvajati Boga samo za sebe". Ja ne vidim da prisvaja Boga za sebe. Čovjek je samo pokazao ono u što se Europa treba uzdati. To je Bog. Kao i kod nas. Naša Hrvatska pripada nama narodu i Bogu. Nikome više.

ZI
zimerman
05:32 20.05.2019.

Treba više kršćanski simbola na skupovima . Zapadna civilizacija (naj naprednija civilizacija na svijetu) je iskopana na kršćanskim vrijednostima . Trebamo biti ponosni na svoje kršćanske vrijednosti .Oni kojima smatraju ne trebaju da dolaze . Neka Bog blagoslovi Salvinija u u pravu je za svaku riječ koju je rekao.

BL
Bluefull
06:54 20.05.2019.

Hahhaaaa ehh što ti je ta Hina i levičari ..... od čitavog skupa oni su uspjeli primijetiti samo križ , krunicu . To im dođe kao "crvena krpa" ispred nosa .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije