Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstvo

Kategorizacija će omogućiti financijski napredak bolnica

psihijatrija
Marko Jurinec/Pixsell
23.02.2011.
u 11:56

Odjel za sveobuhvatnu psihijatrijsku zaštitu dobio je opremu vrijednu 60.000 kuna

Čelnici Varaždinske županije jučer su posjetili Odjel za sveobuhvatnu psihijatrijsku zaštitu Opće bolnice Varaždin, kojem su u povodu 30. godišnjice djelovanja darovali opremu kako bi poboljšali uvjete boravka pacijenata i olakšali rad liječnika toga odjela.

- Darovali smo namještaj i računalo odjelu na kojem se bilježe dobri rezultati u liječenju bolesti o kojima nerado govorimo te optički instrument za operacije u neurokirurgiji – rekla je Blanka Glavica Ječmenica, zamjenica varaždinskog župana, dodavši da je vrijednost donacije 60.000 kuna.

Neurokirurg dr. Nenad Kudelić zahvalio je na donaciji i rekao da je to danas standard te da će, osim što će olakšati operacije, darovani instrument koristiti i za edukaciju.

- Riječ je o mikroneurokirurškim operacijama koje se obavljaju mikroskopom, a taj dodatak je kamera i sustav prikaza slike koji omogućuju da anesteziolog, instrumentarka i cijela ekipa mogu reagirati prije nego što ja to zatražim - objasnio je dr. Kudelić.

Varaždinski župan Predrag Štromar i ravnatelj bolnice Dubravko Tršinski održali su sastanak na kojem su raspravljali o poslovanju bolnice te očekivanjima u sklopu reforme zdravstva u Hrvatskoj.

- Prošle smo godine, kao i prijašnjih, poslovanje završili s minusom koji je posljedica općih uvjeta poslovanja, ali i posljedica pomaka u broju učinjenih usluga - rekao je ravnatelj Tršinski.

Dodao je da su na tome temeljili rad i razvoj bolnice u prošloj godini. Napredak i prava pacijenata na liječenje Tršinskom su na prvom mjestu, bez obzira na negativne efekte. Ravnatelj puno očekuje od kategorizacije prema kojoj je Opća bolnica Varaždin ušla u drugu kategoriju kao županijska bolnica regionalnog značaja te vjeruje da će i akreditacija koja slijedi značiti razvoj mreže zdravstvenih ustanova, što će omogućiti financijski napredak bolnica. Za ovu je godinu planirana dogradnja kirurgije, no još ništa nije sigurno.

- Prošlog smo tjedna bili u ministarstvu, 31. ožujka trebao bi biti raspisan natječaj, no sigurno ćemo imati još koji sastanak prije toga - rekao je ravnatelj. Tek kada se objavi natječaj, dodao je, bit će uvjereni da će dogradnja početi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije