Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima se, može se

Katar gradi otok luksuznih hotela vrijedan 5,5 mlrd. dolara

Katar otok (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
28.05.2013.
u 20:13

Izgradit će se hoteli i luksuzni apartmani za goste Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine

Katar, jedna od najbogatijih svjetskih država, planira sagraditi umjetni otok u blizini svog glavnog grada Dohe na kojem će biti luksuzni hoteli i apartmani sa svim pratećim sadržajima. Prema riječima autora projekta, planirana investicija vrijedna je 5,5 milijardi američkih dolara, a hoteli koji će moći primiti 25.000 gostiju trebali bi biti spremni za Svjetsko prvenstvo u nogometu kojem je Katar domaćin 2022. godine.

Osim luksuznih hotela i apartmana na kopnu, projektanti su predvidjeli i pet plutajućih hotela koji bi trebali funkcionirati po uzoru na velike kruzere. Iza cijelog projekta, koji nosi naziv “Otok Oryx”, stoji najveći katarski građevinski poduzetnik Barwa Real Estate koji posjeduju nekretnine u Švicarskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji i već su najavili ulaganje 4,9 mlrd. dolara u terene za golf. Katar, koji je najveći izvoznik prirodnog plina u svijetu, do 2016. godine u infrastrukturne projekte planira uložiti čak 40 posto svog državnog proračuna.

>> Katarski emir kupio šest grčkih otoka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije