Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jak vjetar

Katamaran se nasukao, sve je prošlo bez ozlijeđenih

Katamaran Komiža
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/9
06.02.2019.
u 09:55

Na brodu su bila četiri putnika, a prema izjavi zapovjednika broda, nema ozlijeđenih

Katamaran Komiža nasukao se rano jutros na Žirju u uvali Muna. Srećom, nema ozlijeđenih osoba.

– Katamaran se nasukao u uvali Muna na otoku Žirju oko 6.15 sati. U tijeku je odsukavanje s pomoću broda Lučke kapetanije i očekujemo da će brod biti dotegljen u Šibenik za sat vremena. Na brodu su bila četiri putnika, a prema izjavi zapovjednika broda, nema ozlijeđenih – kazao je lučki kapetan Robert Baljkas za Šibenik IN.

Šteta će se utvrditi kada brod bude izvučen na kopno.

– To se dogodilo kada je brod izlazio s mula na Žirju. Puhala je jaka tramontana i kapetan se nije mogao izravnati na 90 stupnjeva. Kako je uvala uska, ide ''na piriju'', kapetan je odmah isključio komande da se ne bi vrtio. Brod se potom naslonio na kopno, ali sve je prošlo u redu. Nema prodora mora i, što je najbitnije, nema ozlijeđenih – kazao je Igor Lučić iz tvrtke Catamaran Line, u čijem je vlasništvu katamaran Komiža.

VIDEO: Dolazak oštećenog katamarana Komiža u remontno brodogradilište

Ključne riječi

Komentara 1

MO
morska
11:04 06.02.2019.

Nesto s tim katamaranima nije u redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije