Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Katalonska kampanja

Katalonski političari borili se za glasove igrom "ubij imigranta"

računalo
AFP
18.11.2010.
u 11:10

Stranački glasnogovornik Esteban Gonzales Pons ustvrdio je, nakon poplave protestnih e-mailova koji su zatrpali stranački računalni sustav, da je riječ o greški te kako su se ciljevi na nebu trebali zvati ilegalni mafijaši

Katalonski ogranak Partido Popular povukao je sa svojih internetskih stranica igru "Rescue", objavljenu u povodu nadolazećih lokalnih izbora u ovoj španjolskoj pokrajini. U ovoj se videoigri, naime, od igrača se tražilo da upravljaju animiranim likom nazvanim Alicia Croft te da na nebu iznad Barcelone sruše što je moguće više ilegalnih imigranata. Alicia Croft animirani je lik koji u stvari predstavlja Aliciju Sanchez, kandidatkinju ogranka Partido Popular na izborima zakazanima za 28. studenoga.

Na kraju igre na računalnom bi se zaslonu pojavila poruka "Bitka nije gotova, dajte svoj glas". Stranački glasnogovornik Esteban Gonzales Pons ustvrdio je, nakon poplave protestnih e-mailova koji su zatrpali stranački računalni sustav, da je riječ o greški te da su ciljevi na nebu trebali biti nazvani ilegalni mafijaši.

- Dizajneri igre nisu dobro razumjeli naše upute - kaže Pons.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
tric
15:16 18.11.2010.

Nisu se trebali zvati ilegalni imigranti nego ilegalni mafijasi? Za razliku od legalnih mafijasa, koji su se svi smjestili u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije