Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pet ih se nije pojavilo
Povratak na članak

Počelo suđenje katalonskim dužnosnicima, Puigdemont ostao u Belgiji

Za pobunu protiv španjolske države optuženo je 14 dužnosnika regionalne vlade i šest dužnosnika regionalnog parlamenta.

Komentari 2

Avatar HajdukLika
HajdukLika
12:54 02.11.2017.

Svaki normalni Hrvat bi trebao imati simpatije prema katalonskom nastojanju za neovisnosću. Svi mi dobro znamo, kako je biti u državi koju ne doživljavaš svojom. Međutim, izlaznost Katalonaca na referendum je bila svega 45%. To znači, da natpolovični broj stanovnika uopće nije izjasnio stajalište o neovisnosti. S time nedostaje legitimnost proglašenja neovisnosti. Držim da bi u sličnim situacijama trebalo izići 75% na referendum i od toga kvoruma bar 75% izjasniti za neovisnost.

VL
Avatar nekakav
nekakav
12:24 02.11.2017.

ne bi imali pravedno suđenje u španjolskoj, zemlji koja je oličenje prava, zakona?! kako se zove španjolski sudac koji je izdao nalog za pritvor izraelskog premijera ove godine? nemojmo sudove poistovjećivati sa našima proleterima, lozinom i šupeom, ovo dvoje ne zavređuje ni spomena, nego zatvor. imali ijedne eu zemlje koja je regijama dala više autonomije? svima su usta puna bajki o tome kako katalonija puni proračun španjolske, i to brojke govore kao, 16% stanovnika, a 19% proračuna! razlika od 4% se uspješno kamuflirala sa velikim poreznim slobodama i oslobađanjima u kataloniji. neka vele kolko je katalonija zadužena. i za to postoje podaci. skoro 17% od ukupnog duga španjolske. nije malo, skoro 75 mlrd eura. 36% izvoza im je u 'ostatak španjolske'. zamislimo carine i trošarine (katalonija nije u uniji....), bijeg kapitala, drastičan porast nezaposlenosti, problemi na granici, u svemu, i imate za godinu dana sirotinju, koja moli za povratak u bazu. s tim da na pravom referendumu bi više od pola ljudi koji žive u kataloniji glasovalo protiv. bezvezna je ova igra. radi političke promocije nekolicine da strada cijelo društvo? hm, pa i hitlera su tak doveli na vlast...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.