Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI

Kaštela u šoku zbog sestara poginulih u nesreći: 'Duše plaču za dragim curama'

Dicmo: U teškoj prometnoj  nesreći smrtno stradale dvije osobe
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
09.06.2023.
u 18:06

Mercedes koji se, krećući se iz suprotnog smjera, zabio u Škodu u kojoj su bile dvije sestre vozio je 19-godišnjak. Mladić je u bolnici, u šoku

Dvije mlade djevojke, sestre stare 25 i 21 godinu iz Kaštela, poginule su u noći između četvrtka i petka u stravičnom sudaru u Dicmu, na prometnici Split – Sinj. Starija je upravo bila proslavila rođendan.

Uključivale su se u promet

Djevojke su bile u osobnom vozilu marke Škoda, s parkirališta su se priključivale na glavnu cestu, kada je na njih naletio Mercedes koji je dolazio iz suprotnog smjera, a vozio ga je 19-godišnji mladić. Obje mlade žene poginule su na licu mjesta, a vozač Mercedesa zadobio je lakše ozljede. U stanju je šoka te se nalazi u KBC-u Split. Očevid je obavio zamjenik županijskog državnog odvjetnika u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Policijske postaje Sinj te stalnog sudskog vještaka za promet.

– Prema dosad prikupljenim podacima utvrđeno je kako se osobno vozilo marke Škoda uključivalo s parkirališnog prostora u promet u smjeru juga, odnosno u smjeru Splita, tako da je poduzelo skretanje u lijevo, dok se osobno vozilo marke Mercedes kretalo istočnim prometnim trakom iz smjera juga u smjeru sjevera, odnosno iz Splita prema Sinju kolnikom ceste D1. Došlo je do sudara između prednje strane vozila Mercedes i prednje bočne lijeve strane vozila marke Škoda. U prometnoj su nesreći smrtno stradale dvije ženske osobe koje su bile u vozilu marke Škoda – piše u izvješću Županijskog državnog odvjetništva u Splitu.

Dežurni zamjenik je u sklopu očevida naložio obdukciju tijela smrtno stradalih osoba, izuzimanje krvi i urina sudionika nesreće, snimki nadzornih kamera te izradu prometno-tehničkog vještačenja, nakon čega će u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastaviti s provođenjem daljnjih izvida radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

VEZANI ČLANCI:

Kako neslužbeno doznajemo, jedna od tragično stradalih sestara slavila je rođendan u jednom kafiću u Dicmu, nakon čega su oko ponoć i 45 minuta ušle u vozilo marke Škoda i krenule kući, prema Splitu. Mercedes, koji se kretao iz smjera Splita udario je silovito u njihovo vozilo, odbacio ga na livadu s druge strane ceste. Motor je ispao, a obje mlade žene smrtno su stradale. Mjesto strašne nesreće u petak je bilo potpuno očišćeno, a olupina odnesena. Potreseni mještani Dicma prepričavali su događaj. Kažu kako se na istom mjestu 2015. dogodila prometna nesreća u kojoj je poginuo mladić od 20 godina, a 19-godišnjak je bio teško ozlijeđen.

Kćeri općinske vijećnice

Kaštela su zbog strašnog gubitka dva mlada života i velike tragedije koja je pogodila obitelj u šoku, kao i mještani Kaštelanske zagore. Majka dviju poginulih djevojaka općinska je vijećnica u Lećevici, a posljednjih dana bila je vrlo aktivna s obzirom na to da su se mještani pobunili i prosvjedovali zbog gradnje vjetroelektrane u blizini Radošića. Na Facebook grupi Unešić i sela Zagore komentatori su se opraštali od stradalih mladih žena i izražavali sućut roditeljima i dvojici braće.

Dicmo: U teškoj prometnoj  nesreći smrtno stradale dvije osobe
1/11

Od njih se oprostio i Hrvoje Maleš, također Kaštelanin, nekadašnji predsjednik Hajduka, koji je i sam ekološki aktivist i borac za očuvanje Dalmatinske zagore iz koje potječe. "I ova stranica i Kaštela i Zagora zavijeni su u crno. Duša plače za dragim curama. Dvi sestrice, lipe ka anđeli, otišle su anđelima. Bože dragi, utješi i pomiluj svojom ljubavlju njihovu obitelj..." napisao je Hrvoje Maleš.

Ova fatalna nesreća druga je u nizu u kojoj su na prometnicama Splitsko-dalmatinske županije stradale mlade osobe. Dan prije, u četvrtak u noći, teške i za život opasne ozljede zadobio je 17-godišnjak iz Splita u naletu automobila. Njega je na pješačkom prijelazu vozilom udario alkoholizirani vozač star 27 godina. U tom slučaju policijski službenici Prometne policije Split dovršili su kriminalističko istraživanje nakon kojeg je uz kaznenu prijavu vozač predan policijskom pritvorskom nadzorniku.

Komentara 5

ST
Startrack
20:23 09.06.2023.

Mercedes je ocito isao prebrzo.

OL
olujasviholuja
20:56 09.06.2023.

Po slici vjerovatno nisu bile vezane,ljudi vežite se

AR
Archangel711
21:21 09.06.2023.

I ako sad pronađu 0,1 promila u krvi cure bit će kriva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije