Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA POLEMIKA

Kasapović: Jugoslavija je bila diktatura i najneuspješnija zemlja. Markovina: Treba reći i lijepe stvari

11.05.2023.
u 06:51

Postoji i jezik na kojem se ljudi na ovom području savršeno razumiju, što je kapitalistički sustav u kojem živimo prepoznao. Jer kako drukčije objasniti to što je Goran Bogdan, hrvatski glumac rođen u Širokom Brijegu, zvijezda u Srbiji?

Komentara 87

EJ
ejStef
07:39 11.05.2023.

Eto, izbori blizu, ajmo opet malo o Jugi, o Ustasama i partizanima. Pri tome je interesantno kako se razni dušebrižnici i ideolozi prošlog režima odmah probude i krenu sa svojom propagandom... Kasapović je u tom tekstu jako dobro opisala Jugoslaviju i što je bila, od onog da je to bila republikanska monarhija gdje je Tito zapravo bio poput kralja do genocidne politike istrebljenja ratnih i političkih protivnika zamotane u narodnooslobodilačku borbu i antifašizam... Ono najgore što je ostalo od Juge, a imamo danas u društvu su ideje da su mržnja i jal plemeniti osjećaji, pa i danas većina stranaka funkcionira na tom načelu... Na kulturnom i političkom planu i dalje imamo veliki utjecaj jugoslavenskih ideja, a iste su prigrlili aktivisti Srpskog sveta, po načelu neprijatelj mog neprijatelja moj prijatelj, pa često imamo isprepleteno djelovanje srpske ekspanzionističke politike s postjugoslavenskim i postkomunističkim politikama (uključujući tzv. antifašizam)... Sve to samo pokazuje koliko je ta država bila štetna tada, te koliko je štetna čak i danas, preko 30 godina nakon prestanka postojanja. Koja je to žestoka indoktrinacija bila i još je...

SE
senior12
08:33 11.05.2023.

Najveća ostavština Jugoslavije je sustav partijskih knjiž.., ovaj, stranačkih iskaznica, koje su i dan danas osnovni alat "razvitka" u društvu.

DU
Deleted user
07:09 11.05.2023.

ako bi se drzali pravilnog odnosa prema onomu sto pisemo...g.bogdan je bh glumac rođen u Sirokom Brijegu i nasao je posao u bg...pa i porfirije peric je porjeklom iz Hrvatske iz Ocestova kraj Knina i poglavar je spc...i kaj onda...nikaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije