Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Karzai pozvao talibane i ostale protivnike na prazničko pomirenje

hamid karzai
AFP
27.11.2009.
u 13:09

Još jednom pozivam našu braću, talibane, pobunjeničku grupu Hezb-e-Islami i sve ostale koji su daleko od zemlje i koji su uzeli oružje u ruke protiv svoje zemlje da se vrate zbog stabilnosti i prosperiteta - poručio je Karzai ispred predsjedničke palače u Kabulu.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai pružio je ruku pomirenja talibanima i svim ostalim protivnicima za praznika Kurban-bajrama.

- Još jednom pozivam našu braću, talibane, pobunjeničku grupu Hezb-e-Islami i sve ostale koji su daleko od zemlje i koji su uzeli oružje u ruke protiv svoje zemlje da se vrate zbog stabilnosti i prosperiteta - poručio je Karzai ispred predsjedničke palače u Kabulu.

Nacionalno pomirenje je inače jedan od ciljeva koje je Karzai postavio za iduće petogodišnje razdoblje njegova mandata koji je započeo prije tjedan dana. Talibanski vođa Mula Omar odbacio je Karzaijev prijedlog i pozvao narod da prekine sve veze s jednom takvom sluganskom vladom.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:35 27.11.2009.

Hamid Karzai...je legalizirao silovanje u braku..a sad poziva na pomirenje... Najbolja opcija je naoružati već tradicionalno maskirane žene i u nekoliko godina svi siledžije i manijaci i talibani će se zabavljati u drugoj dimenziji...... A žene će po Afganistanu hodatiati u mini suknjama...sa coltovima u čizmicama... Dakle do općeg pomirenja može se dovesti radikalnim promjenama u društvu a žene bi mogle odigrati ključnu ulogu... Idealno su odjevene, ovako maskirane za prijenos svih vrsta oružja a tek trenutak iznenađenja.... Obuka žena u rukovanju naoružanjem bi trebala biti priritetna zadaća američke vojske ...dobro ne moraju biti muškarci u timu za obuku ...neka budu žena tako da vjerska policija nema mjesta za napad............

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
14:50 27.11.2009.

američki sluga... ne bi mu bio u koži, njegova budućnost ne vrijedi pet para...

OB
-obrisani-
16:57 27.11.2009.

Tajna: Ti se izgleda na vecernjaku vise bavis problemima svijeta pa ne citas vijesti iz zemlje ili tebe to ne interesuje.. U Hrvatskoj (pisu iste novine) se svakih 15 minuta fizički zlostavlja po jedna žena a izložene su raznim oblicima fizičkog, seksualnog, psihološkog i ekonomskog zlostavljanja što dovoljno govori o duboko ukorijenjenom problemu drustva u Hr a nasilnici su osobe svih profesija i socijalnih struktura, od intelektualaca, radnika do dobro situiranih građana i političare.. Vecernjak pise jos da vam cak djeca u trecem razredu kupuju limene pive u konzervi kao da je cokolada e sad zamisli kakva ce to tek generacija pijandura da postane koji ce da lome kosti svojim zenama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije