Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karlovcu novi vrtić, Ozalj gradi pročistač, a Ogulin kanalizaciju

U gradu Ogulinu će dio stanovnika dobiti nove vodovodne cijevi, a njih oko tisuću i priključke na kanalizacijsku mrežu
04. rujna 2014. u 16:16 2 komentara 411 prikaza
vrtic
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell

Unatoč krizi i nedostatku novca gradovi i općine u Karlovačkoj županiji pokrenule su nekoliko velikih, višemilijunskih infrastrukturalnih projekata. Najveća gradilišta trenutačno su u Karlovcu, Ogulinu i Ozlju, a uskoro i u Draganiću...

Radovi do 2016.

Središte Ogulina postalo je gradilište vrijedno više od 37 milijuna kuna, što je trenutačno i najskuplja investicija u županiji. Zahvaljujući Hrvatskim vodama, Ogulin će dobiti više od 14 kilometara kanalizacijske mreže, 15 precrpnih stanica i 1.081 priključak na kanalizacijski sustav.

Radovi obuhvaćaju naselja Sv. Petar, Kirasiće i kompletno naselje Prapuće. U sklopu projekta predviđena je i zamjena kompletnog cjevovoda u dužini 14.416,68 m, te rekonstrukcija svih vodovodnih priključaka. Ttrebali bi završiti u 2016. godini.

Grad Karlovac uskoro bi trebao dobiti novi vrtić na Švarči vrijedan 14,5 milijuna kuna. Suvremeno izgrađen i opremljen objekt moći će primiti 150 djece čime će se itekako smanjiti dosadašnje liste čekanja. Sa montažom konstrukcije izvode se instalaterski i radovi unutarnjeg uređenja. Napreduje i izgradnja pristupne prometnice s parkiralištem i pratećom infrastrukturom.

U Ozlju je u tijeku izgradnja pročistača otpadnih voda. Riječ je o, za ovu sredinu iznimno značajnom projektu koji uključuje izgradnju čak četiri objekta. Tvrtka AB gradnja uz Tršku cestu, nedaleko središta Ozlja gradi ulaznu zgradu s crpnom stanicom, bioaeracijski bazen, sekundarnu taložnica sa crpilištem mulja, te zguščivač i skladište sa crpilištem zgusnutog mulja.

Za financiranje ovog projekta Grad Ozalj ishodio je kredit od 5,5 milijuna kuna.

Za sigurnost pješaka

Velik projekt rade i u Draganiću. Za ukupno 12,5 milijuna kuna izgradit će se nogostup kojim će se sigurnom pješačkom vezom spojiti središte općine sa gradnicama lokalne samouprave na mostu preko kanala Kupa–Kupa.

Izvršit će se i sanacija iznimno prometne ceste D1 koja oprolazi kroz središte općine.

–Riječ je od 4,5 kilometra dugoj dionici od vrtića do kanala. U petak očekujemo potvrdu glavnog projekta, a nadamo se kako će nakon toga radovi uskoro i krenuti – rekao je Stjepan Bencetić, načelnik općine Draganić.

s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • goran2hr:

    Pročistači vode - dobro zvuči. Ali kada uz to u paketu ide 100% skuplja voda i tisuće tona otrovnog mulja (ostatak nakon pročišćavanja), kojega nitko ne želi kod sebe?!

  • zeljko.visnic:

    ovaj veliki projekt u ogulinu se radi više od 5 godina i jošmu se ne nazire kraj.