Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasljednica Linića

Karlovčanka će pomoći u razvoju francuskog poreznog ureda

'04.09.2012., Karlovac - Zupan karlovacke zupanije Ivan Vucic sa suradnicima primio Nikolinu Tomasevic koja ce u sklopu programa razmjene mladih-program Eurodyssee kao prva iz karlovacke zupanije radi
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
05.09.2012.
u 11:42

Magistrirala je u Austriji i sada ide u Pariz zahvaljujući programu razmjene mladih, a kod nas četiri mjeseca nije mogla naći posao

U Parizu će raditi kao asistentica glavnog menadžera za poreze. Pomoći će u razvoju poreznog ureda i biti zadužena za klijente drugih zemalja. Sljedećih šest mjeseci to će biti samo neka od zaduženja 26-godišnje Karlovčanke Nikoline Tomašević.

Zahvaljujući međunarodnom programu razmjene mladih Eurodysée, u nedjelju odlazi u francusku prijestolnicu na stručno usavršavanje. Završila je Sveučilište u Rijeci i posljednju godinu provela u Austriji, gdje je magistrirala ekonomiju, smjer menadžment.

U toj je zemlji željela ostati raditi, ali joj nisu htjeli prenamijeniti studentsku vizu. Francusku vidi kao svoju novu priliku.

 Međunarodne nagrade

 – Natječaj sam vidjela na stranicama Zavoda za zapošljavanje gdje su me uputili u Ured za europske integracije Karlovačke županije. U postupku testiranja morala sam odgovarati na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku.

Potom sam imala i razgovor s predstavnicima porezne tvrtke u Parizu – ispričala je svoj put do velike životne prilike Nikolina Tomašević.

Napominje da joj to nije prva nagrada. Osvajala je i međunarodne iz područja marketinga i pisanja poslovnih planova za programe EU. Dodaje da je radno iskustvo stekla u Turističkoj zajednici, nekim hrvatskim kompanijama, udrugama, a sudjelovala je i u organiziranju Dana karijere. No, sada je četiri mjeseca uzaludno tražila posao.

 – Ne vidim svoju budućnost u Hrvatskoj ako se ovako nastavi. Mnogi iz moje generacije ne rade. Javljala sam se na brojne natječaje i ušla među prva tri kandidata. No, nakon toga nitko se ne javi. Sada sam presretna i zahvaljujem Karlovačkoj županiji na svemu – rekla je Karlovčanka.

 Suradnja s regijama

 Tijekom boravka u Francuskoj nastojat će pomoći i u ostvarenju suradnje tamošnjih regija s Karlovačkom županijom. Puno sreće i uspjeha zaželio joj je i karlovački župan Ivan Vučić sa suradnicima.

Županijska pročelnica Eva Maria Sobotnik Pavan podsjetila je da su dobili 22 prijave, a od 19 testiranih kandidata izabrano je pet. Na kraju je Nikolina dobila priliku za stjecanje novih znanja.

Ključne riječi

Komentara 1

TI
tintilinic100
12:25 05.09.2012.

Sumnjam da je najkvalitetnija od svih.. ali dobro.. samo sumnjam.. tko sam ja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije