Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvaci

Karlovčani se s europskim zlatom vratili iz Crne Gore

rukomet
Dominik Grgurić/pixsell
25.08.2010.
u 16:09

Zlato su osvojili Dominik Smojver, Luka Prezelj i Stipe Mandalinić, a u širem krugu ekipe bili su i Sandro Obranović i Ivan Bačić.

Dominik Smojver i Luka Pezelj te ovogodišnje pojačanje RK Karlovačka banka Stipe Mandalinić jamstvo su vrhunskog rukometa u Karlovcu. Naglašeno je to na jučer održanom sastanku novinara i rukometaša, nakon što su se trojica karlovačkih rukometaša, članova hrvatske kadetske reprezentacije, vratila sa zlatom s Europskog prvenstva u Crnoj Gori. Na širem popisu za tu reprezentativnu akciju bila su još dvojica mladih Karlovčana, Sandro Obranović i Ivan Bačić. Zato iz rukometnog prvoligaša sa zadovoljstvom očekuju sezone u kojima bi ta generacija trebala postati okosnica seniorskog tima. Veseli podatak što su u reprezentativnim akcijama angažirana i još dvojica Karlovčana, Ivan Pavlaković, trener vratara, i Stipe Smojver, tehniko reprezentacije.

 – Iako moramo odati priznanje izborniku Silviju Ivandiji, koji je vrhunski vodio momčad, kao i drugim ljudima koji su se brinuli za reprezentaciju, najvažnija je svakako uloga igrača. Stoga moramo biti iznimno zadovoljni što, uz trojicu igrača koji su nastupili, imamo još dvojicu reprezentativaca koji svakako imaju svoje mjesto među najboljim hrvatskim rukometašima – rekao je Pavlaković. Izdvojio je utakmice s Danskom, na kojoj je usprkos porazu izborena borba za medalje te finalnu protiv Španjolaca, za koju je rekao da su pobijedili ne samo suparnika, nego i suce.

 – Meni je posebna bila utakmica protiv Srbije. Na početku od zvižduka nismo čuli niti našu himnu. Nakon toga bili smo napaljeni, pa smo Srbe potukli do nogu – rekao je D. Smojver.

 Reprezentativci očekuju veću minutažu u klubu ove sezone. Posebno slikovit bio je Luka Prezelj iz poznate karlovačke rukometne obitelji.

 – Još kao klinac počeo sam trenirati rukomet. Kasnije, kako sam odrastao, nije mi se više trčalo, pa sam odlučio biti golman – ispričao je L. Prezelj svoj reprezentativni put.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije