Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U perivoju

Karlovački učenici na 16 radionica učili o zaštiti voda i vrstama

'09.05.2013., Karlovac - Edukativne i kreativne radionice o vodenim stanistima i vrstama u Vrbanicevom perivoju koje se odvijaju u sklopu projekta Zivjetii s parkom.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXS
Foto: 'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
1/4
10.05.2013.
u 14:29

Perivoj je fizički povezan s rijekom Koranom, pa su radionici tematski bile usmjerene tome, ali bilo je tu i sportskih i drugih aktivnosti

Oslikavamo boce. Njih ćemo onda napuniti vodom, a druga grupa će pomoću njih svirati – objasnili su nam Anamarija, Nevena, Lovro i Ana, karlovački osnovci koji su se uključili u edukativno-umjetnički projekt “Živjeti s parkom”.

U Vrbanićevom perivoju pod vodstvom Nikoline Vuglešić i Domagaja Šlata i uz pomoć Udaraljkaškog orkestra OŠ Ivan Goran Kovačić iz Duge Rese, dočarali su jedinstvenu svirku u prirodi. To je samo jedna od ukupno 16 radionica na kojima sudjeluju predškolci, osnovci i srednjoškolci. Ovogodišnje edukativne, kreativne, ali i rekreativne aktivnosti tematski su usmjerene na učenje o vodenim staništima i vrstama.

 Učili i pismo slijepih

 Razlog tome je što je Vrbanićev perivoj fizički povezan s rijekom Koranom, koja čini njegovu prirodnu južnu granicu. Projekt šestu godinu zaredom provodi Javna ustanova “Natura viva” u suradnji s Gradom Karlovce, Karlovačkom županijskom i Upravnim odjelom za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju. Uključili su se i djelatnici Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, parka Maksimir, Šumarije Draganić, Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić, članovi Udruge Pan, TKD kluba Ozalj...

 Članovi Udruge slijepih klincima su dočarali i Brailleovo pismo. Mnogi su sa zanimanjem pratili i čuvare perivoja. Oni u prošlosti nisu fizički postojali. No, stajala je skulptura po čijoj su slici napravljeni kostimi za učenike, koji su sada preuzeli tu ulogu za ovaj projekt.

 Briga za okoliš

 – Sve radionice su stručno pripremljene. Nije bitno što će sudionici nakon uvodnog izlaganja izraditi. Najvažniji je taj neposredni kontakt nas koji brinemo o zaštiti prirode i djece– napomenula je voditeljica projekta Leopoldina Dakić. Radionice na otvorenom održavaju se još danas od 10 do 14 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije