Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrada drva

Karlovački učenici i nastavnici usvajali nova znanja i Njemačkoj

šumarska1
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
1/2
12.02.2014.
u 12:01

Trojica učenika iz 4. dt, kao i nastavnici Robert Sajko i Marko Salopek bili su i u tvornici automobila u Wolfsburgu

Upoznali smo nove načine obrade drveta. Najzanimljivija je bila finalna obrada u kojoj oni koriste vosak, dok je kod nas sve na bazi laka. Upoznali smo mnogo novih ljudi, ostvarili kontakte, ali i posjetili poznatu tvornicu automobila u njemačkom Wolfsburgu – zadovoljni su učenici 4.dt razreda Šumarske i drvodjeljske škole Karlo Povrženić, Blaž Domijan i Petar Magdić.

Pripreme za tržište rada

Boravili su u Njemačkoj zahvaljujući projektu Teach Me Wood iz programa cjeloživotnog obrazovanja Leonardo da Vinci u koji se uključila njihova škola kao jedina u Hrvatskoj. Kako je objasnila ravnateljica Đurđica Janjanin cilj je podizanje kvalitete strukovnoga obrazovanja i razvijanje kompetencija potrebnih za europsko tržište rada.

Uključeni su još i partneri iz Francuske, Njemačke, Estonije, Turske, Islanda, Estonije i Velike Britanije. Prva radionica održana je u Njemačkoj gdje su sa spomenutim učenicima bili i njihovi nastavnici Robert Sajko i Marko Salopek.

Sljedeća će biti u Engleskoj od 17. do 21. ožujka u koju će otputovati dvije učenice i dva nastavnika.

Karlovac domaćin u rujnu

– Da bismo pripremili učenike za europsko tržište rada vrlo je važno razvijati lokalne specifičnosti u obradi drveta. Tako će svaki partner organizirati radionice u trajanju od pet dana. No, cilj nije samo usvajanje novih znanja i vještina, nego razvoj jezičnih kompetencija važnih za struku – rekla je voditeljica projekta Andreja Pevec.

Dejan Benko dodao je da će njihova škola u rujnu ugostiti tridesetak učenika i nastavnika na radionicu o obradi drva na CNC-u. Najveći interes bio je upravo za Karlovac s obzirom da većina nema takvu tehnologiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije