Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasizam

Karlovački planinari: Kako se riješiti Roma?

romi
VL FOTO
22.02.2012.
u 11:45

HPD-u Martinšćak opljačkane su službene prostorije, a nepoznati autor uzvratio je ksenofobnim tekstom objavljenim na stranicama društva.

Kako se riješiti Roma – ovako se može sažeti bit teksta objavljenog na internetskoj stranici Hrvatskog planinarskog društva Martinšćak, kojem su nedavno opljačkane službene prostorije. Pritom je ukradena veća količina metalnih predmeta, a autor teksta zaključio je da iza provale stoje Romi, prenosi KAportal.

Tekst obiluje pravopisnim greškama i govorom mržnje, što je očito već u naslovu – "Hočemo li ikad više imati mira od Cigana", dok nepoznati autor na kraju zaključuje da "problem" mogu riješiti "samo Sarkozy ili Angela Merkel, a da ne spominjem jednog čovjeka iz ne tako daleke prošlosti".

Tekst je naposljetku skinut sa službenih stranica, a u društvu su se od njega ogradili.

– Naši su ciljevi usmjereni prema razvitku planinarskih vještina, promicanju planinarstva i druženju. Naročito smo usmjereni prema čuvanju prirode kao i prema svakom čovjeku bez obzira na spol, dob ili naciju – kaže predsjednik HPD Martinšćak Krunoslav Golubić.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Komentara 40

Avatar wjekon
wjekon
13:10 22.02.2012.

*** deleted by wjekon *** fya

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:25 22.02.2012.

Ne znam zašto ste obrisali link na pomenuto društvo i jedan drugi članak, samo da vas obavjestim da nije istina da je tekst maknut i da se društvo ogradilo od njega. http://www.hpd-martinscak.hr/najnovije_vijesti.html

AN
anagicibu
13:39 22.02.2012.

Svi znamo sta treba napraviti samo da se krene :-))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije