Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poštari partije

Karlovački Inkasator uz račune dijeli i HDZ-ove letke

'predizborni letci HDZ-a koje dijeli gradska tvrtka Inkasator. '
''
28.03.2011.
u 13:07

Promidžbeni materijal kuvertiraju za radnog vremena, a popodne ga raznose uoči mjesnih izbora u Karlovcu

Mnogi Karlovčani ostali su ovih dana zatečeni kad su im radnici gradske tvrtke Inkasator, koji inače nose račune za javne usluge, komunalnu naknadu i slično, počeli nositi i predizborne letke HDZ-a.

SDP za to nema novca

Letci se kuvertiraju u Inkasatoru tijekom radnog vremena, a više od deset radnika u poslijepodnevnim satima obilazi mjesne odbore i gradske četvrti, za čija će se vijeća 3. travnja održati izbori, te na adrese platiša komunalnih i sličnih usluga dostavljaju predizborni materijal u Karlovcu vladajuće stranke. Raznosačima je za taj posao obećana dodatna zarada. No, tko to plaća? Promovira li se HDZ na teret poreznih obveznika i odakle stranci pravo da se služi podacima o klijentima Inkasatora, kojima su letci osobno adresirani? Direktor tvrtke i istaknuti lokalni HDZ-ovac Vlatko Ivka obećao nam je danas dati podatke. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i gradonačelnik Damir Jelić SMS-om nas je uputio stranačkom kolegi i pročelniku Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivanu Uđbincu.

– Uđbinac sve zna. Živjeli! – poručio je Jelić.

– Ne trebate se brinuti – smiruje javnost Uđbinac. – Inkasator je tvrtka na tržištu i za određenu naknadu može pružati i naplatiti usluge, pa tako i HDZ-u, a više detalja o tom poslu dobit ćete danas. Letke je prema ugovoru tiskala za to registrirana tvrtka – odgovara Uđbinac.

Glasnogovornica Inkasatora i predsjednica Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Daliborka Jurković tvrdi da usluge distribucije i kuvertiranja HDZ-ovih letaka Inkasator naplaćuje stranci po tržišnim cijenama. No, nitko od odgovornih ne zna  koliko se točno naplaćuje.

Predsjednika Gradske organizacije SDP-a Josipa Benčića zanima kako će HDZ zatvoriti predizbornu financijsku konstrukciju.

– Već znam da za usluge Inkasatora SDP nema dovoljno sredstava. Svi se zalažu za štednju, pa je u redu da se počne štedjeti od sebe – smatra Benčić.

Poruka građanima

Županijski povjerenik Hrvatskih laburista – Stranke rada Nikola Vuljanić kaže da njegova stranka političku promidžbu ne bi nikada obavljala preko Inkasatora kada bi i imala novac za to.

– Za usluge te tvrtke nemamo novca. Nemamo ni torbare za skupljanje novca. Vjerujemo da su građani shvatili koga više ne žele na vlasti. Ovo je finale – komentira Vuljanić.

Ključne riječi

Komentara 17

BA
baš
16:12 28.03.2011.

Pa što tu nije u redu. HDZ mu daje posao, HDZ ga obvezuje na dodatni posao. Tako mi funkcioniramo već duže vrijeme. Izravno ili neizravno.

WO
Wolf34
21:04 30.03.2011.

Maba problem je u karlovačkim trofaznim hdezeovcima, u ratu su bili pobjegulje a sada potkradaju cjelu županiju. Vaša najveća polutanka kojoj se klanjate je vasiljevićka, trči njoj pod kiklju.

AR
arjavas
18:33 28.03.2011.

Još jedma Fimi-Media. Bolje bi bilo da im to radi njihova pijana i razularena mladež.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije