Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karlovački će parkovi oživjeti uz još jedne Proljetne promenade

Organizator svih osim jednog zbivanja jest Turistička zajednica grada Karlovca, uz pomoć karlovačkih udruga Šesta rijeka i Zadruga Božur.
05. svibnja 2010. u 15:51 8 prikaza
promenade
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell

Tijekom svibnja karlovački će parkovi oživjeti uz niz događanja u sklopu već tradicionalnih Proljetnih promenada.

Organizator svih osim jednog zbivanja jest Turistička zajednica grada Karlovca, uz pomoć karlovačkih udruga Šesta rijeka i Zadruga Božur, a sponzor zbivanja je Euroherc d.d.

Već prvi vikend nudi doista raznovrstan program. U subotu će, od 11 sati, duž središnjeg karlovačkog parka biti postavljene fotografije nadarenih mladih karlovačkih autora. Svojim djelima predstavit će se Sabina Brlečić, Vladimir Klobučar, Anamarija Podrebarac i Katharina Sertić. Istodobno, glazbeni program odvijat će se kod Paviljona Katzler, a nastupaju popularni mladi bend Hi Society te izvrsni break-dance plesači Promenada kluba. Dario Grba pripremio je zanimljiv street art performans.

Dan poslije, također ujutro, ali u Vrbanićevu perivoju, na rasporedu je program “Živjeti s parkom”, u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i županijskog Savjeta za EU integracije. Održat će se niz zanimljivih radionica, spust raftom i kanuima niz Koranu, te glazbeni program.

Sljedećih vikenda, sve do kraja mjeseca, u parkovima će subotnja i nedjeljna jutra biti u znaku promenadnih koncerata. Predstavit će se brojni mladi glazbenici karlovačke Glazbene škole, koncert će održati i Puhački orkestar grada Karlovca, a Karlovčani će moći posjetiti i tradicionalnu Grahijadu te kušati mnogobrojna jela od graha, ali i saznati nešto više o toj namirnici.

Tijekom jutra 15. i 29. svibnja kroz prekrasne karlovačke parkove posjetitelji će se moći besplatno provesti i fijakerom.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas