Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT RIJEČIMA

Karlovački antifašisti: "Čelnici braniteljskih udruga šire laži"

antifašisti
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
05.05.2010.
u 16:01

Godine 1990. uklonjena spomen-ploča Većeslavu Holjevcu s pročelja Doma zdravlja u karlovačkoj četvrti Dubovac bit će vraćena 21. lipnja.

Na obilježavanju godišnjice smaknuća Zrinskih i Frankopana prisjetio sam se da sam 1958. sadio borove. Tada smo pjevali “Da nam živi rad” i “Drug Tito iznio je vijesti, tko ne radi ne mora ni jesti”. Što danas omladina pjeva?! Kad je umro Tito cijeli je poljudski stadion, na kojem je gostovala Crvena zvezda, plakao. Pogledajte što se dogodilo na posljednjoj utakmici Dinamo-Hajduk, kaže predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Karlovca Mirko Miladinović.

Gusti raspored

U četvrtak će se u 9.15 sati kod razrušenog spomenika palim borcima iz Drugog svjetskog rata na Velikoj promenadi obilježiti Dan oslobođenja Karlovca. Antifašisti će se potom zaputiti put Veljuna, gdje će biti komemoracija ustaškim žrtvama. U nedjelju karlovački antifašisti prisustvovat će obilježavanju Dana pobjede nad fašizmom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Godine 1990. uklonjena spomen-ploča Većeslavu Holjevcu s pročelja Doma zdravlja u karlovačkoj četvrti Dubovac bit će vraćena 21. lipnja.

Pomažu vukovarski branitelji

– To nam je obećala Tatjana Holjevac, koja na tome radi s vukovarskim braniteljima. Župan Ivan Vučić rekao mi je da su braniteljske udruge zatražile odgodu postavljanja, pa nemamo službeno dopuštenje za to. Pojedinci iz karlovačkih braniteljskih udruga lagali su vukovarskim braniteljima u Zagrebu da smo izmijenili originalni sadržaj ploče. To ne rade branitelji, nego pojedinci koji ih zastupaju – kaže M. Miladinović i dodaje:

– S čime se mi u Karlovcu borimo?! Strah me, jer lažemo samima sebi.

Komentara 27

Avatar poljicanin
poljicanin
00:17 06.05.2010.

Nikako mi ne ide u glavu zasto su fasisti zli a ovi majmuni bi po tome trebali biti sveci.Sta nam je posebno donijelo razdoblje poslije 1945,a sta bi bilo da su Nijemci dobili rat,pogotovo poslije kapitulacije Italije.Pa zar bi nama Hrvatima kao saveznicima toliko lose bilo?

TE
tepčin
17:58 05.05.2010.

Prvo \"oslobodili\", a nakon toga ubijali! Ne tako daleko od Karlovca! Negdje u Žumberačkoj gori, kod Sošica, mjesto se zove Jazovka...

Avatar punkufer
punkufer
12:22 06.05.2010.

Na slici su primatelji POVLAŠTENIH PARTIZANSKIH mirovina (kojih je u Hrvatskoj još preko 43 tisuće!). Bilo bi zanimljivo ispitiati ih što znaju o masovnim likvidacijama u njihovom kraju NAKON završetka rata. Isto kao što bi bilo zanimljivo objaviti poznate alii sakrivene činjenice o odgovornosti Holjevca za likvidacije Hrvata u i oko Zagreba na kraju rata. Smradovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije