Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKRAJINCI, IRAČANI...

Policija dan nakon strašne nesreće s migrantima: Vozač krijumčar bježao je policiji

Zagreb: Bijeli tihi marš, prosvjednici se probili do Markovog trga usprkos policiji
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
07.01.2024.
u 14:28

Tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom, izvijestila je policija

Karlovačka policija samo dan nakon stravične nesreće na autocesti A1 kod Karlovca u kojoj je poginulo troje, a ozlijeđeno je 12 osoba, mahom migranata, objavila je kako je u posljednja dva dana spriječila pet pokušaja krijumčarenja migranata na području županije. Sedmorica muškaraca iz BiH, Ukrajine, Njemačke i Iraka u dobi od 22 do 50 godina bila su pod kriminalističkim istraživanjem policije, a protiv svih je i podnijeta kaznena prijava zbog krijumčarenja. 

- U jednom događaju policijski službenici su svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti vozilo na području Slunja, međutim vozač se oglušio i nije se zaustavio, ali su ga policijski službenici ubrzo zaustavili - izvijestila je policija. U drugom slučaju policija je pak pronašla dvojac koji je kontrolirao cestu kako bi krijumčarima dojavili gdje se policajci nalaze. 

Tijekom policijskog postupanja prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom.

Protiv svih osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu budući da je utvrđeno da su iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta odnosno služili su kao prethodnica. Također je protiv dvojice vozača postupano i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, javlja policija.

POVEZANI ČLANCI:

 

Komentara 6

ŠT
Štukir
14:52 07.01.2024.

Znači bagra teroristička ilegalno uđe prek grane, bježi policiji i onda kad ih policija ulovi ponudi im zaštitu, dobiju fino za jest, smještaj i još i nekaj love.. znači policija ih lovi zato da ih nagradi. Bravo plenki!

Avatar mos_mislit
mos_mislit
14:48 07.01.2024.

""" izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnom zaštitom."" Na smjene tući....

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
16:45 07.01.2024.

Razmišljam da odem u Njemačku pljačkati banke, ako me ulove samo zatražim azil i svaki drugi postupak se prekida. Kakav azil? Ako si ilegalno uhvaćen onda te se treba legalno šupirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije