Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kao Oktoberfest

Karlovačka pivovara želi Dane piva i feštu za 160. rođendan

pivarijada
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
29.01.2014.
u 11:52

Vjerujemo u potencijal Dana piva i kako oni pozitivno utječu na imidž grada i našeg piva- poručuju iz tvrtke

Karlovačka pivovara mogla bi se već ove godine uključiti u organizaciju Dana piva. Nameće se to nakon najave kako Grad Karlovac više neće biti direktni organizator. Grad i Pivovara prošle godine potpuno su se razišli u koncepciji manifestacije, što je potvrdio i tadašnji direktor Alexsander Gerschbacher rekavši kako je tvrtka okupljanje vidjela kao pivski festival nalik na Oktobarfest, dok su organizatori imali potpuno drugačiju viziju.

Ostaje vidjeti hoće li ideja o novim Danima piva biti sadržajni iskorak ili politički manevar u interesu ugostiteljskih i estradnih lobija. Iz pivovare poručuju kako su spremni na razgovor.

Gosti izvan Hrvatske

–Karlovačka pivovara ponosni je sponzor Dana piva od početka. Vjerujemo u potencijal ove manifestacije koja pozitivno utječe na reputaciju Karlovca kao i na imidž našeg piva. Najavu o novom pristupu organizaciji pozdravljamo kao i sve korake koji će doprinijeti razvoju, zbog kojeg će manifestacija privući veći broj posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i šire – rekla je Branka Slaveska, direktorica Pivovare.

Dani piva prvi puta organizirani su 1984. kao dio proslave 130 godina od osnutka pivovare. Ove godine tvrtka bi manifestaciju mogla iskoristiti kao centralni događaj proslave 160. godišnjice.

–Karlovac ima dugu povijest proizvodnje piva i veselimo se prilici da našu obljetnicu proslavimo na Danima piva. Više konkretnih informacija imat ćemo kad se s Gradom dogovorimo o zajedničkom pristupu, najboljem za daljnji razvoj Dana piva –zaključuje Slaveska.

Povratak u Zvijezdu

Da bi Pivovara morala biti nezaobilazan partner manifestacije misli i bivši direktor Ljudevit Mejaški.

–Od prvih Dana piva mi i Grad smo radili kao partneri i vrlo uspješno organizirali manifestaciju. Pivovara je vodila brigu o povorci i okupljanju pivovara bivše države u Karlovcu. To nije bilo lako jer su organizaciju htjeli i u Beogradu, Sarajevu i Ljubljani. No, mi smo ih sve doveli na Stari plac.

Loše bi bilo prekinuti tradiciju i mislim da Grad i Pivovara moraju kao najvažniji sudionici naći zajednički jezik. Danas je organizatorima lakše, jer imaju svu infrastrukturu na Korani. Uz to, dio sadržaja mogao bi biti u Radićevoj, na Starom placu i na Korzu – tvrdi Mejaški.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije