Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slamka spasa

Karlovačka banka spremna pomoći, ne i preuzeti Adriadiesel

radnici
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
13.03.2014.
u 13:08

Na pomolu je suradnja koja nudi očuvanje proizvodnje velikih motora u Karlovcu

Karlovačka banka prekida štrajk zaposlenika i spašava Adriadiesel. Vijest je to koja je najprije razveselila radnike u štrajku. Ipak do ostvarenja tog scenarija treba se razrješiti niz vrlo bitnih proceduralnih detalja. Osim toga, opovrgnuto je kako bi banka mogla postati novi vlasnik Adriadiesela.

Nagomilani dugovi

Slično je i sa mogućnosti povezivanja ove tvrtke sa HS Produktom čiji su vlasnici Ivan Žabčić i Marko Vuković, ujedno i vlasnici banke.

– Banka je sprema pomoći Adriadieselu. No, to za nas i našu poslovnu filozofiju nije nikakva novost, jer želimo pomoći svakom poslovnom subjektu na ovim prostorima, ako to možemo. No, istovremeno mi moramo spasiti i poslovanje banke. Tako da u svakom sličnom, pa tako i u ovom moramo štititi i funkcioniranje naše tvrtke.

Sigurno je da nema govora kako će banka preuzeti Adriadiesel – rekao je Ivan Žabčić.

Iako je evidento da su tehnologija i znanje stručnjaka Adriadiesela iznimno vrijedni, te kako bi u budućnosti mogli donijeti zavidne profite. Ipak postoji mogućnost da se zbog nagomilanih obaveza, ali i nedostatka posla u sljedećih nekoliko mjeseci, neće moći zadržati tvrtka na okupu.

Jedna od obaveza su i dugovi Karlovačkoj banci koji iznose oko 15 milijuna kuna. Stoga je banka zainteresirana da tvrtka nastavi poslovati, ali i vraćati kredite.

Novi sastanak

–Naravno da smo Adriadieselu spremni pomoći svojim poznanstvom sa mnogim ljudima iz poslovnog svijeta i tako im omogućiti neposredniji kontakt i lakše ugovaranje novih poslova – zaključuje Žabčić.

O novostima vezanim uz novo ulaganje Karlovačke banke trebali bi raspraviti i predstavnici sadašnjih vlasnika, odnosno članovi nadzornog odbora.Očekuje se kako će nadzorni odbor novu sjednicu odraditi najkasnije do kraja ovog tjedna, te će se konkretnije odrediti prema mogućnostima nove suradnje s Karlovačkom bankom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije