Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(PRE)MLADI LOPOVI

Karlovac: U maloljetničkoj bandi djevojčica od 14 godina

23.12.2008.
u 17:35

KARLOVAC – Djevojčice od 14 i 15 godina, te još jedan 15-godišnjak, članovi su maloljetničke bande koja je čak tri mjeseca harala Karlovcem. Zaključak je to krim-obrade koju je obavila karlovačka policija. Po riječima glasnogovornice PU karlovačke Tanje Petrić, dovršetkom kriminalističke obrade nad 14-godišnjakinjom iz Karlovca, te 15-godišnjakinjom i 15-godišnjakom iz Zagreba, utvrđeno je da su od kolovoza do listopada ove godine na području Karlovca počinili čak pet provala.

Haračili po trgovinama
– Provaljeno je u kiosk TO “VPG” i slastičarnicu “Centar” na Trgu Josipa Broza; kiosk poduzeća Tisak na Trgu bana Josipa Jelačića; trgovinu “Kiss” u Vraniczanyjevoj ulici i kiosk “iNovine” u Ulici Vladimira Nazora. Otuđeni su prehrambeni artikli i novac, a ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 4.500 kuna – rekla je Tanja Petrić.

Policija će protiv njih podnijeti kaznene prijave, a kakva će biti sudbina mladih prijestupnika odlučivat će sud i socijalne službe. Znatna otežavajuća okolnost je što su članovi maloljetničke bande već evidentirani u policijskim bilježnicama kao počinitelji kaznenih djela i prekršaja.

Svo troje mladih delinkvenata boravilo je i u karlovačkom Domu za odgoj djece i mladeži. O njihovoj sudbini odluku će donijeti Općinski sud, odjel za mladež. Po riječima Mirjane Pogačić iz karlovačkog Centra za socijalnu skrb, o ovom događaju tek očekuju obavijest od suda.

Sve drskija (ne)djela
– Sud će sigurno tražiti neki postupak. Mjere koje im mogu biti izrečene kreću se od pojačane brige i nadzora, do onih najrigoroznijih, koje bi mogle biti izrečene roditeljima, kao što su i oduzimanje roditeljskog prava, ako se za to pokaže potreba – kazala je ravnateljica M. Pogačić.

Inače, u proteklih devet mjesci na području PU karlovačke mladi su počinili 65 kaznenih djela. Od toga broja 12 ih je bilo iz domene Odsjeka kriminaliteta droga. Maloljetnici s područja Karlovačke županije najčešće su kršili Zakon o javnom redu i miru i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. U devet ovogodišnjih mjeseci spomenute su zakone maloljetnici prekršili čak 816 puta. U odnosu na prijašnje godine to je nešto manji broj (ne)djela, međutim ono što zabrinjava je drskost kojom ih čine, upozoravaju iz Obiteljskog centra Karlovačke županije.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije