Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve je spremno

Karlovac: Sol iz Afrike i 6,5 mil. kuna za 1650 km prohodnih cesta

ceste03_dog_031110
Dominik Grgurič/PIXSELL
04.11.2010.
u 10:25

Zimski stožer tvrdi: Prometnice u Karlovačkoj županiji bit će na vrijeme očišćene od snijega

Iako zimska služba počinje raditi 15. studenoga, naše su ekipe već spremne i stanovnicima županije jamčimo da će imati prohodne ceste. To ne znači da će odmah ujutro, ako snijeg pada cijelu noć, biti i ‘crne’ - poruka je Zimskog stožera. Na jučerašnjem su sastanku predstavnici Županijske uprave za ceste, Cesta Karlovac, Ministarstava unutarnjih poslova i prometa i veza, Autocesta Rijeka-Zagreb, Hrvatskih autocesta i Državne uprave za zaštitu i spašavanje, utanačili detalje uoči ‘službenog’ početka zimske sezone.

Lani 30 posto skuplje
Svi su na vrijeme učinili što treba da bi snijeg stvarao što manje probleme građanima, a usvojeni Plan zimskog održavanja cesta, po riječima Borisa Kozjana, ravnatelja ŽUC-a, temeljen je na prošlom četverogodišnjem razdoblju.
– U njemu je od prosjeka odskakala prošla zima, kada smo potrošili 30 posto više novca i posipala. Nadamo se da ova zima neće biti takva. Za rad Zimske službe planirali smo 6,5 milijuna kuna – rekao je B. Kozjan.

Prohodne, ne i “crne”
Snijeg će sa 1650 kilometara državnih, županijskih i lokalnih prometnica pomoću 55 kamiona i drugih strojeva uklanjati radnici Cesta Karlovac.
– Jedno vozilo uklanja snijeg sa oko 25 kilometara državnih, ali i do 70 kilometara lokalnih cesta, pa one ne mogu odmah biti čiste i suhe. No, bit će, sigurno, prohodne, a ‘crne’ u propisanom roku – kazao je Darko Marković, direktor Cesta Karlovac.
To je poduzeće prošle zime potrošilo oko 12.000 kubičnih metara posipala te 5700 tona soli, a zalihe za predstojeću sezonu popunjavaju, pa im tako sljedeći tjedan stiže 1500 tona soli iz Sjeverne Afrike.
Darko Bratić iz Policijske uprave karlovačke podsjetio je vozače da je zimska oprema, iako je već sada dobrodošla, obvezna kad nastupe zimski uvjeti, a ne u datumima određenom razdoblju, te kazao da će, kada se zimi zatvori promet na pojedinim cestama, kamioni i druga teška vozila u Karlovcu biti parkirani na Ilovcu, gdje je donedavno održavan sajam automobila, te u poslovnoj zoni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije