Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robokup

Karlovac prvi u programiranju, drugi u vožni kolica i ukupno

robotika
ZTK
29.01.2013.
u 12:11

Karlovčani su bili najtrofejniji na natjecanju, a bit će domaćini završnog ‘ogleda’robotičara, koji će se održati u svibnju

Ekipa Zajednice tehničke kulture Karlovac osvojila je prvo mjesto iz programiranja na natjecanju iz robotike pod nazivom Robokup održanom u zagrebačkoj OŠ Dobriše Cesarića. Osim toga, drugi su bili u vožnji robotskih kolica, kao i u ukupnom poretku.

Za još jedan sjajan uspjeh mladih karlovačkih robotičara zaslužni su Tena Šnajdar, Filip Jakšić i Albert Gajšak, kao i njihov mentor. Nagrade im je uručila glavna tajnica Hrvatske zajednice tehničke kulture Zdenka Terek i posebno pohvalila rezultate i djelovanje Karlovčana.

Upravo je karlovačka ekipa bila najtrofejnija na natjecanju. Ostvareno je još važnije kada se zna da se time kvalificiraju za sudjelovanje na europskom natjecanju u travnju. Na ovom je sudjelovalo 35 ekipa iz deset županija, kao i gosti iz BiH. Osnovci su se osim u programiranju robota i vožnji robotskih kolica, natjecali i u konstrukciji robota.

 Karlovački robotičari već su se pokazali na brojnim natjecanjima s kojim se obvezno vraćaju s osvojenim medaljama. Nakon osvojenog prvog i dva druga mjesta već se pripremaju za sljedeće natjecanje koje će se održati u Sisku 23. veljače.

 Tada će karlovačke boje braniti tri ekipe. Završno natjecanje ovogodišnje Hrvatske Robolige bit će u svibnju u Karlovcu. Zanimljivo je što će imati međunarodni karakter, i to kao jedno od kvalifikacijskih natjecanja za svjetsko prvenstvo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije