Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karlovac prijavio projekte vrijedne 43,8 milijuna kuna

Do kraja kolovoza Hrvatske će vode odlučiti koje će od njih sufinancirati - u skladu s Vladinim mjerama gospodarskog oporavka.
17. kolovoza 2010. u 08:15 0 komentara 41 prikaza
nazorova02
Foto: kristina štedul fabac/pixsell

Završili smo prvu fazu gradnje kolektora u Nazorovoj, vrijednu 1,4 milijuna kuna. Čitav je projekt vrijedan četiri milijuna kuna i uključuje gradnju nove vodovodne i mreže odvodnje u Domobranskoj ulici do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava. To ćemo odraditi kada osiguramo sredstva, kazao je Zdravko Eremić, zamjenik direktora Vodovoda i kanalizacije, na gradilištu u središtu Karlovca. Gradonačelnik Damir Jelić zahvalio je građanima na strpljenju zbog posebne regulacije prometa u središtu grada, koja je uvedena 28. lipnja, a ukinuta jučer.

 Zdravko Eremić kazao je da je u Nazorovoj obnovljen kolektor u dužini od 111 metara, a postavljeno je i 130 metara oborinskog i mješovitog kanalizacijskog cjevovoda.

 – Poboljšana je funkcionalnost i vodonepropusnost kanalizacijske mreže, a zamijenjen je i vodoopskrbni cjevovod – objasnio je Zdravko Eremić.

 Marina Kolaković, zamjenica gradonačelnika, kazala je da Karlovac očekuje od Vlade ‘zeleno svjetlo’ za nekoliko novih projekata.

 – Vlada je, kroz mjere gospodarskog oporavka, osigurala 1,3 milijarde kuna za projekte u vodoopsrkrbi i odvodnji. Karlovac je kandidirao 14 projekata vrijednih 43,8 milijuna kuna. Nastavak gradnje kolektora u Nazorovoj najvažniji je projekt, a tu su i manji kolektori u Supilovoj, Kačićevoj, Mačekovoj i Ulici M. Gupca. Kolektor u Rakovcu stajat će 6,5 milijuna kuna. Svi ti programi imaju i potvrde glavnog projekta, i ako dobijemo sredstva možemo ih ostvariti. Tražili smo i novac za rekonstrukciju vodocrpilišta Mekušje, vrijednu 10 milijuna kuna, i rekonstrukciju vodovodne mreže od Luščića, Slunjskih brda, Orlovca, i u drugim dijelovima grada. Svjesni smo da nam svi projekti neće proći, ali vjerujemo da ćemo dobiti pomoć za najvažnije – rekla je Marina Kolaković.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.