Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Karlovac: Optužen zbog pokušaja ubojstva nevjenčane trudne supruge

18.11.2008.
u 21:50

Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Karlovcu podignulo je optužnicu protiv 28-godišnjeg Ivana Puškarića zbog pokušaja teškog ubojstva trudne nevjenčane supruge, zbog nedopuštena posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te zbog prijetnja, objavio je danas ŽDO, navodeći samo okrivljenikove inicijale.

Puškarić je optužen da je 14. srpnja ove godine u osobnom automobilu kojim je upravljala njegova nevjenčana supruga D. M., tada u osmom mjesecu trudnoće, aktivirao eksplozivnu napravu s namjerom da je usmrti. Napravu je sam izradio i držao u torbici, no s obzirom na nedostatnu količinu eksploziva, supruga je lakše ozlijeđena, kaže se u priopćenju.

Državno odvjetništvo ga tereti i da je protuzakonito posjedovao automatsku pušku M-70 i streljivo, upaljač za protupješačku minu PM-2, eksploziv TNT, sporogoreći štapin te eksplozivnu napravu ručne izradbe. Svojoj nevjenčanoj supruzi i njezinoj majci okrivljenik je prijetio 15. svibnja ove godine u obiteljskoj kući u Belajskim Poljicima automatskom puškom u ruci i rekao da će ih ubiti.

Puškarić je u eksploziji i sam zadobio ozljede s opeklinama, a od 16. srpnja je u pritvoru, prvo i karlovačkoj, a zatim u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije