Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Karlovac: Goršić i još jedan mladić prekršajno prijavljeni

10.11.2008.
u 15:29

Zbog remećenja javnog reda i mira u karlovačkom River pubu u noći s petka na subotu policija je danas Prekršajnom sudu u Karlovcu podnijela dvije prekršajne prijave - protiv Željka Goršića (24) i Marina G. (25), priopćila je karlovačka Policijska uprava ne navevši njihov identitet.

Karlovački HDZ je na sinoćnjoj izvanrednoj sjednici "izbrisao" Željka Goršića mlađeg iz članstva Mladeži HDZ-a zbog narušavanja ugleda stranke, a u HDZ- se danas doznaje da drugi mladić iz policijske prijave Marin G. nije član Mladeži HDZ-a.

Po policijskoj prijavi, Goršić se na javnom mjestu ponašao "na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir", za što zakon predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do 30 dana.

Marin G. je prijavljen zbog tučnjave, svađe i vike, za što je osim novčane predviđena i zatvorska kazna do 30 dana i zato što je "na javnom mjestu vrijeđao ili omalovažavao moralne osjećaje građana", za što je također predviđena novčana kazna ili zatvor do 30 dana, doznaje se od glasnogovornice PU Tanje Petrić. Objasnila je da se potonji prekršaj "moralnog omalovažavanja osjećaja građana" odnosi na mokrenje na javnom mjestu.

Policijsku intervenciju tražio je vlasnik River puba Željko Godač koji tvrdi da su izgred izazvali Željko Goršić i predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Danijel Trupković. Također je kazao da je njih 25 divljalo najmanje jedan sat, a da je Goršić u jednom trenutku s uzdignutom desnom rukom u zraku vikao: "Ajmo, ustaše."

U HDZ-ovu sinoćnjem priopćenju o brisanju Goršića iz članstva HDZ-a navodi se da se Danijel Trupković, gradski vijećnik HDZ-a, predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a i član Predsjedništva Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini, "nije nedolično ponašao".

U opisu intervencije policija navodi da su te noći u 2,08 sati na mjesto događaja stigle ophodnje Policijske postaje u Karlovcu i Interventne jedinice policije PU te zatekle 20-ak osoba koje su stajale i razgovarale bez remećenja javnog reda. Nakon prikupljenih obavijesti policija je došla do saznanja da su Željko Goršić i Marin G. remetili javni red i mir, kaže se u priopćenju.

Također se navodi da su "do sada obavljeni obavijesni razgovori s više osoba: s članovima Mladeži HDZ-a i osobama koje su bile s njima u društvu, konobarima, vlasnikom ugostiteljskog objekta, sviračima sastava "Sokoli". Dodaje se da će policijski službenici nastaviti prikupljati obavijesti o tome događaju.

(Hina)


Predsjedništvo HDZ-a osudilo ponašanje mladeži u Karlovcu

Predsjedništvo HDZ-a najoštrije je danas osudilo ponašanje dijela stranačke mladeži u karlovačkom kafiću River pubu, izjavila je novinarima zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor nakon sjednice Predsjedništva. Izvijestila je da je Predsjedništvo saslušalo izvještaj karlovačkog ogranka HDZ-a o nedoličnom ponašanju nekoliko članova stranačke mladeži, koji su u petak, navodno divljali po kafiću razbijajući inventar i veličajući ustaštvo. Predsjedništvo je pozdravilo odluku Gradskog odbora HDZ-a o brisanju iz članstva Željka Goršića, čiji je otac državni tajnik u MORH-u. Sve mlade vrh HDZ-a poziva na dostojanstveno ponašanje i da se usprotive svakom nasilju, a pogotovo koketiranju i veličanju ustaštva, rekla je Kosor. Naglasila je da će eventualne mjere protiv drugih mladih hadezeovaca stranka poduzeti tek ako policijska istraga pokaže da su sudjelovali u incidentu. Predsjednik Županijskog HDZ-a Branko Vukelić podsjetio je da je samo protiv Goršića podnesena prekršajna prijava, dok su ostali mladi HDZ-ovci po njegovim saznanjima, samo smirivali situaciju. Demantirao je napise da su HDZ-ovci nakon incidenta pobjegli od policije. Vukelić tvrdi da su svi dočekali policiju pred kafićem, a policiju je pozvao da utvrdi je li bilo veličanja ustaštva. Naglasio je međutim da je za HDZ tako remećenje javnog reda i mira za osudu. (H)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije