Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf tjedna: karl erjavec

Kakav god bude rezultat arbitraže, izjava će se slovenskom ministru obiti o glavu

karlo erjavec
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
26.04.2015.
u 08:09

Ako dobije Ljubljana, bit će sumnjivo. Odluče li za RH, ispast će lažac

Ako se ikad napravi priručnik za ministre vanjskih poslova, u rubrici “Obvezno izbjegavati” trebala bi stajati izjava slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca kako ima informacije s Arbitražnog suda koje mu daju optimizam da će odluka o teritorijalnom sporu Slovenije i Hrvatske ići u korist Ljubljane te da će ta država dobiti izlaz na otvoreno more. Ne zna se što je gore: ako zaista ima informacije ili, ako ih nema, nepromišljenost s ciljem dobivanja političkih bodova, koja je prerasla u diplomatsko-pravni skandal.

Ta ovo nije propaganda koja bi Slovencima trebala uliti povjerenje u ishod arbitraže. Ovo je ozbiljan gaf koji – ako se ne istraži – dovodi u pitanje funkcioniranje međunarodnog suda, kojemu su mnoge države, ne samo Hrvatska i Slovenija, dale, ali i platile (po 500 milijuna kuna) povjerenje. Erjavcu će se izjava obiti o glavu – ako odluka bude u korist Hrvatske, ispast će lažac. Ako, pak, bude u korist Slovenije, uvijek će je pratiti sumnja da nije donesena po profesionalnim standardima.     

>> Sud u Haagu istražuje Erjavca: Odakle Sloveniji izlaz na otvoreno more

Komentara 22

Avatar ciril
ciril
08:50 26.04.2015.

Kakav god bude rezultat arbitraže, bit ce na stetu Hrvatske, jer smo pristali na arbitrazu.

DU
Deleted user
08:41 26.04.2015.

Ni riječi o tome da Hrvatska ima Slioveniju na "smash" odnosno može prekinuti arbitražni proces, naravno plativši arbitre - jer Erjavec je hrvatskoj Vladi dao idelanu prigodu, de iure tijekom arbitraže mora biti "silenzio stampa", kako bi rekli nogometni treneri. Ni tu šansu nećemo iskoristiti! Na pladnju nam nudi da poništimo sve slov. ucjene oko ozemlja/mora kojima smo bili izloženi tijekom pristupnog procesa. Račan (de facto Paro uime MVPEI), Kosor - nastavite izdajnički niz trenutnim imenima...

TO
tolitol
09:47 26.04.2015.

Mene je jedino briga za hrvatski teritorij, koji Hrvatskoj pripada po međunarodnom pravu, i koji bi mogao završiti u slovenskim rukama kao rezultat ucjene naše susjede. A to što se nekom slovenskom ministru može ili ne mora neka njegova izjava odbiti od glavu, to mi je isto onoliko bitno kao i prelanjski snijeg. I treba biti posve jasan. Nisu Slovenci krivi. Sve je kao i obično maslo u hrvatskoj režiji. Da Račan i njegov tadašnji ministar vanjskih poslova Picula nisu uokolo potpisivali sve i svašta (sporazum o razgraničenju s Drnovšekom, protokol o privremenom razgraničenju na Prevlaci) ne bi kasnije ni bilo arbitraže. Jednostavno, hrvatska politička (ne)pamet je ta koja je dala do znanja da se hrvatskim teritorijem može cijenkati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije