Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatski dom

Karlić: U veljači raspisujemo novi natječaj i nastavljamo s gradnjom

Mladen Karlić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
10.12.2014.
u 16:43

Ovo je, zapravo prva faza u kojoj će biti knjižnica površine od 3000 četvornih metara, sadašnja ima 600 kvadrata iz čega se vidi koliko veći prostor knjižnica dobiva,precizirao je vinkovački gradonačelnik

Nakon što su prije nekoliko godina počeli radovi na gradnji Hrvatskog doma, izgrađenog 20-tih prošlog stoljeća, a razorenog u jesen 1991. i nakon što su obavljena arheološka istraživanja u kojim je pronađeno niz vrijednih nalaza, radovi u središtu Vinkovaca su stali i tako je već barem godinu i pol.

- Problem je nastao kada podizvođač radova, vinkovačka tvrtka, nije dobro predvidio obim ručnih zemljanih radova zbog arheoloških istraživanja koji su obvezni u središtu grada. Riječ je o tisućama kubičnih metara zemlje koja valja iskopati i kada mi, kao investitor nismo htjeli platiti puno veći iznos nego što su nam prvo ispostavili, podizvođač nas je tužio i spor je u tijeku, obavljeno je vještačenje, ali mislim da će uskoro biti riješen. Moramo raskinuti postojeći ugovor i u veljači raspisujemo novi natječaj za izvođača radova. Vjerujem da će radovi biti nastavljeni početkom ljepših dana na proljeće - kaže vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić. Hrvatski dom je bio zamišljen da osim knjižnice ima i nekoliko multimedijskih dvorana i prostora za razne udruge, zbog troškova se odustalo od velikog zdanja i odučilo za gradnju u fazama.

- Ovo je, zapravo prva faza u kojoj će biti knjižnica površine od 3000 četvornih metara, sadašnja ima 600 kvadrata iz čega se vidi koliko veći prostor knjižnica dobiva, podzemna garaža, prva u Vinkovcima, sa 60 parkirnih mjesta i jedan poslovni prostor. Načinili smo izmjene projekta pa će iza knjižnice biti muzejski paviljon gdje ćemo izložiti poznatu zbirku Antičkog srebra koje je prije skoro dvije godine pronađeno u Dugoj ulici u Vinkovcima. Računamo da će projekt koštati 40 milijuna kuna i dio je namaknut iz gradskih obveznica - pojašnjava gradonačelnik Karlić.

>>Pet slavonskih gradova opet u zajedničko odlagalište

>>Gradonačelnik Karlić bebe darovao s tisuću kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije