Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog "špijunčine"

Karamarko traži oduzimanje saborskog imuniteta Slavku Liniću

karamarko_linicnn
Pixsell
28.04.2010.
u 14:27

Karamarko je Linića tužio jer ga je u medijima, komentirajući slučaj riječkih Tržnica, teško oklevetao i uvrijedio nazivajući ga “špijunčinom”.

Oduzimanje saborskog imuniteta SDP-ovu zastupniku Slavku Liniću zatražio je danas od saborskoga Mandatno-imunitetnog povjerenstva posredstvom svog opunomoćenika odvjetnika Velimira Došena ministar Tomislav Karamarko.

Karamarko je prije dva tjedna na Općinskome kaznenom sudu u Zagrebu Linića tužio jer ga je u medijima, komentirajući slučaj riječkih Tržnica, teško oklevetao i uvrijedio nazivajući ga “špijunčinom” te iznoseći neistinite i difamirajuće tvrdnje kojima je želio naštetiti njegovoj časti i ugledu.

Uza zahtjev kojim se saborskom povjerenstvu predlaže da u žurnom postupku razmotri i odobri vođenje kaznenog postupka protiv zastupnika Slavka Linića jer za to postoje svi zakonski opravdani razlozi, priložena je i privatna tužba.

O zahtjevu za oduzimanje imuniteta Liniću, kazao je Došen, podneskom je obavijestio i Općinski kazneni sud u Zagrebu.

- Sve dok Slavko Linić ima saborski imunitet, postupak protiv njega ne može početi niti se može voditi - objasnio je odvjetnik dodajući da bi se bez oduzimanja imuniteta moglo dogoditi da sud odbaci tužbu.

Linić: Nemam se vremena baviti Karamarkom i njegovim tužbama

- Problemi hrvatskih građana su takvi da se nemam vremena baviti s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i njegovim tužbama - kratko i jasno je kazao zastupnik SDP-a Slavko Linić.

Inače, u Mandatno-imunitetnom povjerenstvu nisu zaprimili zahtjev odvjetnika ministra Karamarka za ukidanje imuniteta zastupniku Liniću.

Dosadašnja praksa Mandatno-imunitetnog povjerenstva bila je takva da su odbijani zahtjevi za ukidanje imuniteta zastupnicima po privatnim tužbama za klevetu i uvredu.

Komentara 64

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
10:20 02.05.2010.

Ne može im nitko ništa, jači su od sudbine,......

AB
abendblatt
17:08 28.04.2010.

Linica arogantnog kmera pod hitno u Remetinec, otvoritisve istrage protiv njega, za kriminal nema zastare.

KU
kumajela
18:01 28.04.2010.

Linić je lijepo rekao da se mora baviti problemima hrvatskih građana , a ne Karamarkom i njegovom tužbom. dakle, Linić je Robin Hud. Ono što su on i njegova škvadra ujamili u Riječkoj banci, V. Lencu, Bonaviji, Deimlereu itd., sadada će dijeliti građanima. Bog, žurim na Korzo! Ljudi se tiskaju, ke fila!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije