Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLJEDEĆA FAZA

Karamarko objavio još jedan status o novim planovima

04.02.2016., Zagreb - Tomislav Karamarko dao je ispred Banskih dvora izjavu za medije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.03.2017.
u 12:07

Bivši šef HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na Facebooku se pohvalio svojim putovanjem u Izrael

Bivši šef HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na Facebooku se pohvalio svojim putovanjem u Izrael

Napisao je kako ga "nadahnjuje posvećenost Izraelaca održavanju sigurne i prosperitetne zemlje dok promišlja o sljedećoj fazi vlastitih ideja o budućnosti Hrvatske".

– Prošli tjedan posjetio sam Izrael. Nadahnjuje me posvećenost Izraelaca održavanju sigurne i prosperitetne zemlje dok promišljam o sljedećoj fazi vlastitih ideja o budućnosti Hrvatske. Vjerujem da su Izrael i Hrvatska vrlo slične zemlje. Obje su mlade i izgrađene na domoljublju, obje su prošle iskušenja rata i danas budno prate izvanjske neprijateljske elemente. Snažna obrana ključna je za vitalno gospodarstvo. Izrael je to dokazao, a i Hrvatska razumije važnost gospodarske i vojne snage. Susreo sam se s mnogim stručnjacima za sigurnost, među kojima je i moj prijatelj Yitzhak Aharonovich, koji je bio ministar javne sigurnosti u Izraelu dok sam bio ministar unutarnjih poslova. Sastanak s Yitzhakom u tvrtki Israel Military Industries bio je prilika da nakon dugo vremena sjednemo i razgovaramo o mnogim temama. Od Roberta Ilatova, člana Knesseta, saznao sam više o političkoj situaciji u Izraelu. Gospodin Ilatov na čelu je parlamentarnog odbora koji pruža potporu izraelskom sektoru visoke tehnologije. Razgovarali smo o načinima primjene izraelskog iskustva u brzom razvoju visoke tehnologije i kulture startup tvrtki kako bismo pomogli u razvoju tog sektora i u Hrvatskoj – napisao je Karamarko. 

–  Jednako tako, posjetio sam centar za poljoprivredna istraživanja Newe Ya'ar kako bih vidio na koje načine Hrvatskoj mogu koristiti izraelska istraživanja u tom ključnom gospodarskom sektoru, s ciljem poticanja razvoja naših poljoprivrednih gospodarstava kroz povećanje domaće proizvodnje i poboljšanje kvalitete. Ovaj se centar bavi naprednim tehnologijama u poljoprivredi, znanošću biljaka i životinja i upravljanjem vodenim resursima. Moramo poboljšati domaću proizvodnju hrane kako bismo ojačali gospodarstvo i pomogli hrvatskom selu da se održi i razvija. Izraelska stručnost u poljoprivredi može ponuditi rješenja kako bi se odgovorilo na taj izazov. Bila mi je čast posjetiti Institut za protuterorizam, jedan od vodećih centara za istraživanje i razvoj u području protuterorizma, prvi takav u svijetu. Razgovarali smo o sve većoj prijetnji radikalizma i ekstremizma u Europi te o važnosti suradnje i dijeljenja informacija kako bismo zajedno riješili ta vrlo osjetljiva pitanja. Vratio sam se u Hrvatsku sa spoznajom da su Izraelci i Hrvati duboko povezani te da Izrael može biti snažna potpora Hrvatskoj dok kroči prema svojih sljedećih 25 godina – dodao je. 

>> Karamarko se vraća u politiku? 'Razvijam ideju o osnivanju instituta za javnu politiku u Hrvatskoj'

Ključne riječi

Komentara 19

DO
Donald
13:28 20.03.2017.

Pitam se, zašto toliki ovdje pišu totalno debilne komentare, kao žoržet, sani, danijel, trpimir, psihonaut, itd. ? Nije čudo, i tu nije kriv Karamarko, da pored takvih sugrađana u ovoj državi puno toga ne štima. Pogled u zrcalo bi mogaoo pomoći, no bojim se da da to kod navedenih dama i gospode nije za očekivati.

DR
drugPlenky
17:40 20.03.2017.

Čovjeka cijene u Londonu, Washingtonu, Tel Avivu i vidi vraga nama ne valja. Pa koji je to hrvatski političar posjetio ove tri države u mjesec dana i umjesto da smo sretni mi ga pljujemo. To smo mi

AV
AVIM
14:16 20.03.2017.

Tko plaća i snosi troškove tih putovanja koja samo njemu koriste.Mozda Karamarko misli da donose ponovo na vlast pa skuplja ideje po Svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije