Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef HDZ-a

Karamarko: Ovo je nisko, a Arbitražni sud je potpuno kontaminiran

sabor
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
29.07.2015.
u 10:39

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da se nada da će saborski zastupnici biti jedinstveni u odluci o raskidu arbitražnog sporazuma

Prije početka današnje sjednice Sabora na kojoj zastupnici raspravljaju o prekidu sporazuma o arbitraži sa Slovenijom, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da se nada da će saborski zastupnici biti jedinstveni u odluci o raskidu arbitražnog sporazuma.

– Očekujem da realiziramo dogovoreno na sastanku u ponedjeljak, da zauzmemo jedinstven stav, da zadužimo Vladu da izađemo iz ugovora o arbitraži, da Vlada to realizira i da na taj način izbjegnemo prevaru koja nam je spremana preko Arbitražnog suda, lobiranja Slovenaca i pokušaja da se preko prevare uzme dio hrvatskog teritorija. Cijenimo njihovo mišljenje, ali ga ne prihvaćamo – uzvratio je na pitanje kako vidi ocjenu Europske komisije koja se zapravo stavila na stranu Slovenije. Zahvaljujemo na njihovim sugestijama, naši prijatelji uvijek su nam dobri sugovornici, međutim u pitanju je naš nacionalni, državni interes, mi smo suverena država, ravnopravna članica NATO-a i EU i tako ćemo se postaviti – kazao je Karamarko te dodao da će Hrvatska čvrsto braniti svoje interese i svoj teritorij od ovog pokušaja prevare.

– Ovo je nisko i taj je Arbitražni sud potpuno kontaminiran. Imenovanje novog slovenskog arbitra ništa ne mijenja. Oni su promijenili svog člana kao da je ovaj drugi čovjek bolestan ili slomio nogu, kao da u pitanju nije bila podla prevara – smatra Karamarko koji se ne slaže s tezom Slovenije da Hrvatska nema pravo jednostrano napustiti sporazum.

– A Hrvatska je imala jednostrano pravo na podvalu i prevaru. Ma nemojte, nismo djeca – odgovara on Slovencima koji ne vjeruje da bi sve ovo moglo rezultirati međunarodnom izolacijom, niti ga to plaši.

– Od 90-ih smo naučili na te tekstove, na razne pritiske, lobiranja... Moramo se postaviti kao suverena, samostalna država, za nju su ginuli najbolji sinovi i neće nas nitko varati – zaključio je Karamarko.

>> UŽIVO Milanović: Povjerenje je iznevjereno, moramo van!

Komentara 63

VU
vukojarac23
10:58 29.07.2015.

Bravo Karamarko.Ovakvog drzavnika trebamo,sa cvrstim stavom i odlucnom politikom.Odobu koja zna cijeniti hrvatskog gradjanina i hrvatske nacionalne interese.

SK
Sviraj_kraj
11:00 29.07.2015.

Pokušali su nas prevariti, kakva Europska komisija

Avatar Peterančan
Peterančan
10:48 29.07.2015.

A da Kranjcima umjesto Savudrijske vale poklonimo druga Šerebedžiju? Ili da im dozvolimo da mogu harmoniku rastezati i vodoravno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije