Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Apisom upravlja SDP'

Karamarko objasnio što će biti početak 'rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.'

Tomislav Karamarko
Foto: Grgur Žučko/pixsell
24.01.2016.
u 18:50

Na svom Facebook profilu Karamarko je postavio status koji je naslovio "Apisom upravlja SDP". U statusu između ostalog navodi da je potpuni nadzor na izborima imala tvrtka u kojoj su svi zaposleni članovi partije

Bura oko izjave Tomislava Karamarka da ima indicije da su u izbornoj noći pokradeni za pet, šest mandata još se uvijek ne stišava. Nakon što su se na Karamarkovu izjavu o krađi mandata osvrnuli Zoran Milanović i Josip Leko koji smatraju da Karamarkove izjave "ruše demokratski imidž Hrvatske", predsjednik HDZ-a odlučio im je uzvratiti udarac.

Na svom Facebook profilu Karamarko je postavio status koji je naslovio "Apisom upravlja SDP". U njemu, između ostalog, navodi da je "potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanje glasova u Hrvatskoj obavljala tvrtka koja je u vrijeme vladavine SDP-a bila u punom državnom vlasništvu, a u kojoj su skoro svi zaposleni članovi partije".

Status Tomislava Karamarka prenosimo u cijelosti:

[APISOM UPRAVLJA SDP] Veliku pozornost javnosti izazvala je moja izjava o sumnji u lažiranje izbornih rezultata. O tome se, uz Zorana Milanovića očitovao i predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Josip Leko. On kaže da takve izjave „ruše demokratski imidž Hrvatske"! Nije li čudno da moje izjave i sumnje ruše demokratski legitimitet Hrvatske, ali možebitna krađa ne. Zanimljiv pristup problemu. Ni Milanović se, kao i obično nije osvrnuo na bit moje poruke nego se bavio svojom ulogom u svemiru. Građanski nadzor postoji kod puno manje značajnih procesa i nad manje značajnim institucijama, a potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanje glasova u Hrvatskoj obavljala je tvrtka koja je u vrijeme vladavine SDP-a bila u punom državnom vlasništvu, a u njoj su skoro svi zaposleni članovi te partije. Istražne radnje nisu moj, već posao policije i DORH-a, pa se nadam da će nadležna državna tijela umjesto mene progovoriti o načinu na koji je država došla u potpuno vlasništvo Apisa, o ulozi pojedinih SDP-ovaca u tome, a to će biti samo početak rasvjetljavanja svega sto se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.

[APISOM UPRAVLJA SDP] Veliku pozornost javnosti izazvala je moja izjava o sumnji u lažiranje izbornih rezultata. O tome...

Posted by Tomislav Karamarko on 24. siječnja 2016

>>Milanović o krađi mandata: Karamarkova izjava je krajnje neozbiljna i uznemirujuća

>>DIP će se sutra očitovati o Karamarkovoj izjavi

Komentara 164

JO
johnxxx
19:14 24.01.2016.

Naravno da je SDP pokrao glasove. Sama činjenica da su prebrojavanje glasova dodijelili državnoj tvrtki u kojoj su prije toga zaposleni isključivo SDP-ovci je već samo po sebi udar na demokraciju. Sam naziv APIS je bezobrazna podvala Arsenija Bauka i i ostal jugoslavenske i pročetničke bratije iz SDP-a. Apis se zvao srpski ubojica koji je u skupštini u Beogradu ubio braću Radić.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
19:15 24.01.2016.

Ne samo to nego zaposlenik APIS-a koji je izradio softver za ove izbore ušao je u sabor na listi SDP-a u desetoj izbornoj jedinici gdje je bio na četvrtom mjestu. Ovo je prvi put da su izlazne ankete pogodile rezultat. Ovo je prvi put da je nakon prve objave DIP-a gdje je bilo 62-51 u korist HDZ došlo do 56-56 a u svim drugim slućajevima nakon prve objave od 62-51 konačan rezultat bi bio negdje 68-45 za HDZ. Postoje fotografirane glasačke kutije u kontejnerima. Previše je tu indicija i previše se toga dogodilo po prvi put da ne bi sumnjali u namještaljku. Valja dodati i da je ovo prvi put da je Ipsos-puls pogodio rezultat izbora. Ja osobno mislim da je tu ukradeno i više od 5-6 mandata.

DU
Deleted user
19:15 24.01.2016.

Evo vam jos jedan dokaz kako su rezultati parlamentarnih izbora obicna laz: (http://www.izbori.hr/140zas/rezult/1/nrezultati.html - Kliknete na XII. Nacionalne manjine, i onda izaberete srpsku nacionalnu manjinu) XII. IZBORNA JEDINICA : SRPSKA MANJINA broj birača na obrađenim biračkim mjestima 129.683 pristupilo glasovanjusovanju 19.021 glasovalo birača ( prema glasačkim listićima ) 18.976 broj važećih listića 18.578 broj nevažećih listića 398 Kandidati Broj glasova (prva tri samo!!) dr. sc. MILORAD PUPOVAC 14.103 MILE HORVAT, dipl. iur. 10.997 MIRKO RAŠKOVIĆ 10.103

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije