Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantirao nagađanja

Karamarko o Švaljek: HDZ je najveća i najjača stranka i imat će svog kandidata

Tomislav Karamarko
Foto: HDZ
1/7
11.03.2015.
u 20:51

Šef HDZ-a komentirao je i Milanovićevu ''regionalizaciju“, skorašnji sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali i uhićenje Milana Bandića

HDZ je najveća i najjača hrvatska politička stranka i imat će svog kandidata, poručio je danas u Đurđevcu predsjednik te stranke Tomislav Karamarko i ujedno odgovorio na novinski upit planira li stranka na sljedećim lokalnim izborima u Zagrebu kandidirati Sandru Švaljek.

Karamarko je, priopćava HDZ, komentirao i Milanovićevu ''regionalizaciju“, skorašnji sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, ali i uhićenje Milana Bandića.

- Teško je komentirati, ali karakterističan je datum kad ga se ''diže“ i vraća u Remetinec. Dakle, dan nakon što je donesena odluka da može obnašati dužnost gradonačelnika i kad je podnio zahtjev za registriranje svoje stranke. Ne bih htio ništa prejudicirati, ali se opet ponavlja - slučajnost - rekao je Karamarko. Potom je negirao da je s ostalim čelnicima stranka razgovarao o ''listama za Sabor''.

- Pitate me je li HSS tražio 15 posto mjesta u Vlad? Mi ne razgovaramo na taj način! Legitimno je da koalicijski partneri imaju neka očekivanja. No u startu smo se dogovorili - neće biti podjele ''ratnog plijena“, kao što su činili ovi kad su došli na vlast. Ponavljam - Vlada će biti ekspertna. Javna poduzeća moraju preuzeti najkvalitetniji menadžeri. A ne politički i stranački podobnici! Hrvatska nema više vremena za političke igre - zaslužuje najbolje ljude. Taj ćemo princip postaviti zajedno sa svojim koalicijskim partnerima. Nismo, također, razgovarali niti o ''listama za Sabor“ - prerano je za to. Još uvijek ne znamo datum izbora. Moramo unutar naše stranke vidjeti koji su to ljudi. Koalicijski partneri će pak vidjeti unutar svoje stranke. Dogovorit ćemo se. Logično je i legitimno da koalicijski partneri imaju svoja očekivanja - pojasnio je šef oporbe. Istaknuo je da se HDZ-ov plan za reorganizaciju Hrvatske i dalje razlikuje od SDP-ova.

- Županije nećemo ukidati - imamo jaki povijesni razlog za to. Nismo za regionalizaciju - ona može odvesti u neke neželjene smjerove. No, svakako da ćemo županije racionalizirati, digitalizirati, smanjiti broj zaposlenih i učiniti ih efikasnijim. Da budu - u pravom smislu riječi - servis građana. Razgovarat ćemo o broju općina - racionalizacija je potrebna - smatra Karamarko koji je na kraju dodao i kako ne očekuje ništa od sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost.

- Članovi VNS-a bi se napokon morali malo pokrenuti i razgovarati o pravim temama. Takvih tema, naime, ima previše. Očekujem da se dogovore oko nadzora nad radom određenih struktura za koje postoje indikacije da ne rade onako kako bi trebali. Ima, dakle, mnogo posla za VNS. Nisu dugo imali sjednicu - zadnji put su se sastali da bi pričali o nekim trivijalnim temama kojima su htjeli postići nekakve političke efekte. Ali, nisu uspjeli. VNS treba staviti u funkciju - odlučan je šef oporbe.

>>Karamarko svoje misli o kulturi našao u blogu don Anđelka Kaćunka

>>Karamarko: Premijer Milanović je otkrio Ameriku

Komentara 34

MM
mali mate56
23:48 11.03.2015.

Karamarko premijer, zavrsava ciklus i peta povjeda je tu, zapravo narod uz sve medijske manipulacije je u 4 navrata rekao bolje nemamo Hdz s Karamarkom daje nam nadu u hrvatsku Hrvatsku u koju ce se Hrvati vracati a ne seliti.

CR
Crnimata
23:42 11.03.2015.

Hrvati zavrsavaju posao brzo, micu ovu nedposobnu lopovdku kukuriku zapravo to sto je ostalo u kokodinjcu S noviv predsjednikom vlade u bolje dutra Hrvati tako odlucili

SK
Sviraj_kraj
22:09 11.03.2015.

Gledajte uskoro kako "ruralna" stranka uzima metropolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije