Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef HDZ-a

Karamarko o mogućim prijevremenim izborima: Nešto se šuška

karamarko
Foto: Youtube Screenshot
1/2
06.02.2015.
u 20:37

Na pitanje je li HDZ spreman na političku suradnju s Branimirom Glavašem, kazao je kako bi "s obzirom na, rekao bih, nekorektan odnos HDSSB-a prema HDZ-u, morali razmisliti"

Uoči obilježavanja 25. obljetnice osnutka HDZ-a u zagrebačkoj gradskoj četvrti Peščenica – Žitnjak, predsjednik stranke Tomislav Karamarko komentirao je mogućnost prijevremenih parlamentarnih izbora i suradnje s HDSSB-om te Milanovićevu predizborno probuđenu brigu o hrvatskom branitelju Veljku Mariću koji leži u srbijanskom zatvoru.

Na pitanje o mogućnosti prijevremenih izbora Karamarko je odgovorio:  – Nešto se šuška, ajmo to tako reći.

– Mi smo u bilo kojem trenutku spremni! SDP-ovoj vladi gori pod nogama. Svaki dan s njom novi je udar na standard građana i kvalitetu života. Upropastili su gospodarstvo! Najbolje je da izbori budu što prije! Mi smo, ponavljam, spremni – kazao je Karamarko.

Osvrnuo se i na poziv premijera Milanovića Srbiji da povuče zakon kojim je proglasila svoju nadležnost za suđenja za sve ratne zločine na području bivše Jugoslavije.

– Raspravimo malo o toj Milanovićevoj poruci na početku – vjerojatno – kampanje. Na dnevnom redu Hrvatskog sabora nalazi se, doduše, točka o slučaju Veljka Marića, no negdje je iza 70. mjesta. Predsjednik Sabora g. Leko namjerno tu točku gura što dalje i dalje. Vrijedi se prisjetiti da je naša vlada 2010. donijela zakon o ništetnosti akata pravosudnih tijela bivše države i Srbije nad svime onim što se događalo u Hrvatskoj. SDP je bio protiv, a Josipović je jedino taj zakon poslao na ustavnu provjeru. Dakle, riječ je sada o licemjerju. I jadno je što se koristi u predizborne svrhe jer se radi o sudbini hrvatskog branitelja. Sjetite se njihovih kopernikanskih obrata oko Pelješkog mosta – kad su došli na vlast tvrdili su da su „samo luđaci za Pelješki most“. A sada im je to mantra! Sada su se sjetili i Veljka Marića – uistinu žalosno – kazao je.

Na pitanje je li HDZ spreman na političku suradnju s Branimirom Glavašem, kazao je kako bi "s obzirom na, rekao bih, nekorektan odnos HDSSB-a prema HDZ-u, morali razmisliti".

– Ali ako bi bio u pitanju viši interes – a to je uvijek interes naše zemlje i bolji standard građana – onda da. Sa svima – dodao je.

>> Karamarko: Dokazano je da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i pokušala stvoriti "veliku Srbiju"

Komentara 158

DA
Djeca_Arbata
20:52 06.02.2015.

Prije 25 godina u Ivekovićevoj ulici na Ferenčici je bila osnivačka skupština HDZ-a na Peščenici...to su bila vremena...dani ponosa i slave...

GO
google385
20:48 06.02.2015.

ANKETA::::ko je za izbore da skinemo Milanovica neka mi lupi plus HVALA

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
21:00 06.02.2015.

SDP je prošlost... HDZ sigurno dolazi na vlast... Nadam se samo da će se to dogoditi što prije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije