Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko poručio

'Ni premijer ni predsjednik ne mogu bježati od odgovornosti, ali tome je došao kraj'

Tomislav Karamarko
Foto: Boris Ščitar
1/2
13.11.2014.
u 11:16

Razvoj je jedina brana nezaposlenosti, a mi u našem katalogu imamo 50 projekata za koje se ne zanosimo da će odmah biti realizirani, ali odlučni smo pokrenuti projekte za čije će financiranje većina novca biti osigurana iz EU fondova – rekao je Karamarko

– U ove tri godine dokazalo se da stalno pogrešno planiraju i projektiraju proračunski deficit. Rekli su da će ovogodišnji deficit biti 12,5 milijardi, a sada je oko 18 milijardi, više ne vjerujem u njihove projekcije – rekao je danas u Opatiji Tomislav Karamarko upitan da komentira Vladin prijedlog proračuna. Na jučerašnjem aktualnom satu, nastavio je, vidjelo se da ova Vlada više nema odgovora, strategiju, program, siguran sam da idemo u pogrešnom smjeru, a to građani osjećaju na svom standardu.

Inače, izlaganjem Tomislava Karamarka "Hrvatska – kako dalje?" nastavljeno je u četvrtak u Opatiji tradicionalno 22. savjetovanje Hrvatskog društva ekonomista na kojem se raspravlja o aktualnom stanju, mogućnostima i perspektivi hrvatskog gospodarstva. Karamarko je već na početku izlaganja istaknuo da  svi ekonomski indikatori pokazuju da je nacionalno gospodarstvo u najkritičnijoj fazi od osamostaljenja, a da izvršna vlast nerado sluša kritike i prijedloge ekonomske struke, za što je primjer i opatijsko savjetovanje.

– Ni premijer, ni predsjednik ni guverner ne mogu bježati od odgovornosti, ali tome je došao kraj – rekao je Karamarko navodeći da teška ekonomska situacija ne trpi više takvu aroganciju i neznanje i da  treba istini pogledati u oči. Rijetki znaju dijagnosticirati stanje i ponuditi rješenja, a aktualna vlast ni te rijetke ne sluša i ne koristi, kao da su sklopili savez sa svojim pogreškama, a i vi i mi smo ih upozoravali na neučinkovitost poteza koje čine  – rekao je Karamarko.

– U HDZ-u više od dvije godine radimo na sveobuhvatnom programu gospodarskog oporavka i uspostavi jasnih pravila kako bi se ojačao kredibilitet i povjerenje koje hrvatskoj ekonomskoj politici nedostaje. Glavni je cilj zapošljavanje jer, nastavio je, jedino visoka zaposlenost jamči socijalnu pravednost i budućnost naraštaja, a zaposlenost je moguća jedino uz potpune poduzetničke slobode i privatnu inicijativu. Karamarko je najavio i neke od HDZ-ovih mjera za oporavak: reforma državne i lokalne uprave, poticanje industrijske proizvodnje, energetike, turizma i digitalne industrije, napominjući da samo reforma poreznog sustava nije dovoljna za oporavak i da novi Zakon o radu mora biti u funkciji gospodarskog rasta. Kao dobar primjer naveo je Slovačku koja je pojednostavila poreznu politiku.

Razvoj je jedina brana nezaposlenosti, a mi u našem katalogu imamo 50 projekata za koje se ne zanosimo da će odmah biti realizirani, ali odlučni smo pokrenuti projekte za čije financiranje većina novca bit će osigurana iz EU fondova – rekao je Karamarko. Ti će projekti generirati rast tijekom gradnje i nakon što budu gotovi.

Za gospodarski oporavak potrebna je odgovorna Vlada koja je svjesna da nema mjesta diletantizmu i improvizacijama, Vlada i administracija moraju biti dio rješenja, a ne problema – poručio je Karamarko ponavljajući da je HDZ sve svoje kapacitete angažirao u tom smjeru te pozvao ekonomske stručnjake i širu javnost da im se pridruže u kreiranju plarforme za sretniju Hrvatsku.

>> SDP zabilježio najveći rast u godinu dana, Karamarko opet najnepopularniji

Komentara 74

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:36 13.11.2014.

Rezultate rada SDP-a u vladi i na Pantovčaku zadnjih pet godina vidimo: sve je procvalo, najviše korov.

Avatar CorleoneMichael
CorleoneMichael
11:35 13.11.2014.

Odavno je ova nesposobna vlast izgubila povjerenje građana... Kukurikavci su se baš potrudili da nas unište što je više moguće...

UI
Uvijek_iskreno
11:39 13.11.2014.

Milanović proziva bivšu vlast i bježi od odgovornosti, samo zato jer je nesposoban raditi u interesu građana RH. Građani to vide i uskoro će doći kraj ovoj nesposobnoj vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije