Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef HDZ-a

Karamarko nakon presude J. Kosor: Vrijeme je za nove ljude

tomislav karamarko,portal
Marijan Sušenj/PIXSELL
01.03.2013.
u 13:02

Sad je to stvar Visokog časnog suda. Za mene je ta priča u jednoj specifičnoj fazi, vrlo osjetljivoj, i ja je ne želim komentirati – kazao je Karamarko

Nakon što je Visoki časni sud HDZ-a donio jednoglasnu odluku o isključivanju Jadranke Kosor iz stranke, oglasio se predsjednik Tomislav Karamarko.

Rekao je da nema nikakav komentar na odluku o izbacivanju Kosor jer je postupak još u tijeku. Ipak, komentirao je činjenicu da je HDZ ostao bez Branka Vukelića.

– HDZ je u procesu čišćenja, dolaze mlade snage i to je jako dobro. Volio bih da budete s nama kada imamo skupove na terenu, gradovima, pa ćete vidjeti kako to izgleda. Vraća se duh povjerenja u HDZ, jer je naše geslo "kriminal i korupcija van iz HDZ-a, i to smo napravili, a poštenje i iskreno i autentično domoljublje vraćaju se u HDZ". I to naši ljudi prepoznaju i zato nam raste rejting iako to drugi nerado priznaju. Mene ništa ne može iznenaditi pa ni postupak Branka Vukelića, ovo je jedan živ, vrlo dinamičan stranački posao i stranka je živi organizam, ima zadovoljnih i nezadovoljnih – kazao je Karamarko te dao primjer Grada Zagreba u kojem je iz HDZ-a izašlo oko 55 ljudi, ali i ušlo više od 1600.

– Onaj tko se ne osjeća dobro u stranci, možda vidi sebe u nekoj drugoj stranci, poziciji, opciji, ima pravo otići. A oni koji se vide u HDZ-u, a takvih je sve više i više, su dobrodošli – poručio je Karamarko.

Predsjednik Visokog suda časti HDZ-a Florijan Boras naglasio je da je u postupku Gradskog odbora HDZ-a protiv Jadranke Kosor sud jednoglasno donio odluku o bezuvjetnom isključenju Jadranke Kosor iz HDZ-a.

– Kosor i njezin branitelj Krunislav Olujić sudjelovali su u postupku do određenog trenutka, nakon čega su napustili sjednicu suda jer su ga smatrali sudom koji ne može suditi o ovom predmetu, dovodeći u pitanje njegov legitimitet, posebno legitimitet dvojice izabranih sudaca, a to su Davorin Mlakar i Josip Borić. Prigovor je išao u pravcu da oni nisu tobože ni mogli biti kandidirani na Saboru HDZ-a na kojem su izabrani, naravno da su takvi prigovori promašeni – rekao je Boras te dodao kako su svi suci izabrani na Općem saboru HDZ-a koji je vodila i pripremala upravo Jadranka Kosor.

– Razmotrili smo sve navode koji se stavljaju Jadranki Kosor na teret i zaključili nesumnjivo da je svojim ponašanjem i neaktivnim odnosom prema stranci, nedolascima na sjednice, kako Gradskog odbora tako i Kluba zastupnika prekršila odredbe Statuta koje je obvezuju na takve čine, da prisustvuje sjednicama tih tijela, da sve svoje stavove, razmišljanja i prijepore raspravi, iznosi na sjednicama tijela stranke. Sva svoja razmišljanja, koja su često išla u dovođenje u pitanje stranačkih tijela, ustroja HDZ-a, iznošenje niz drugih stvari, sve je to radila u medijima mimo HDZ-a. To je razlog zašto je Gradski odbor i pokrenuo postupak, smatrajući da je time nanijela uistinu veliku štetu HDZ-u – objašnjava Boras te dodaje kako je Kosor i nakon pokretanja stegovnog postupka nastavila sa sličnim nastupima u medijima, dovodeći u pitanje integritet suda nazivajući ga "nekakvim" sudom.

– Jasno se pripremala za buduće izbore za Europski parlament kao samostalna zastupnica ili na nekoj drugoj listi te otvorila svoju stranicu jadrankakosor.eu, čime je jasno dala do znanja da ona zapravo svoju političku budućnost ne vidi unutar HDZ-a. To su razlozi zbog kojih smo donijeli ovakvu odluku – zaključuje Boras dodavši kako odluka suda nije konačna, jer Kosor ima pravo u roku od osam dana podnijeti prigovor, odnosno žalbu Predsjedništvu stranke, koje nakon toga donosi konačnu odluku.

>>Jadranka Kosor izbačena iz HDZ-a!

Komentara 33

KA
kazneni
17:04 01.03.2013.

E moj Karamarko nije ti zgodno.Moraš komentirati odluke iza kojih moraš stajati,a na koje ne možeš utjecati.Pristao si biti lutka o koncu glavnog tajnika Milijana Brkića Vase i neka ti bude.On ti je alfa i omega,a sa njim upravlja CRO-PUB.Pametnima i malo dosta.

MS
mare_split
21:01 01.03.2013.

Je, vrijeme je! Nalaze se (novi ljudi) u ZZH (zzh.hr)! Dosta je biklo igre s Hrvatima! Pozdrav!

TR
tramontana
16:04 01.03.2013.

Politički život u Hrvatskoj nikako da se počne mijenjati i razvijati. Te grozne stare strukture su se toliko "uhljebile" da im mirnim demokratskim sredstvima nemožeš skoro ništa naškoditi. Demokracija na "hrvatski način" je postala demokracija apsurda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije