Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Karamarko najavio depolitizaciju policije i nove kadrovske promjene

karamar-txt.jpg
import
07.10.2008.
u 13:24

Budući ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko najavio je danas da će depolitizirati policiju, u kojoj neće moći opstati nitko tko svom poslu ne pristupa profesionalno.

"Nitko tko se neće uklapati u koncepciju profesionalnog pristupa svom poslu neće moći opstati", izjavio je Karamarko, najavljujući potpunu depolitizaciju policije.

Karamarko je novinarima u Saboru, nakon svečane sjednice u povodu Dana neovisnosti, kazao kako će odmah po stupanju na novu dužnost dijagnosticirati stanje u MUP-u.

Zamoljen da ocijeni stanje sigurnosti građana u Zagrebu, Karamarko je rekao kako vjeruje da će najnovije promjene donijeti boljitak.

"Naravno da je situacija takva da građani vjerojatno ne osjećaju sigurnost, ali vjerujem da će ove promjene i ono što ćemo tek učiniti dovesti do toga da se građani osjećaju sigurnima", kazao je.

Na pitanje uključuje li to i smjenu šefa zagrebačke policije odgovorio je kako ne govori konkretno o Branku Peranu, ali da će i on biti promijenjen, ne bude li dobar.

Na svečanoj saborskoj sjednici bila je i smijenjena ministrica pravosuđa Ana Lovrin, koja je kazala kako se ne osjeća žrtvovanom.

"Mi koji smo u politici razumijemo sustav objektivne odgovornosti", kazala je Lovrin, ističući kako će skorašnje izvješće Europske komisije o napretku Hrvatske pokazati da nakon dvije i pol godine iz Ministarstva odlazi s najboljim ocjenama.

"Očekujem da će iza moga razrješenja svoju odgovornost razumjeti i svaki sudac i državni odvjetnik u Hrvatskoj", poručila je Lovrin.

Lovrin će se, kako se doznaje u HDZ-u, s mjesta ministrice pravosuđa vratiti u saborske klupe, budući da je na parlamentarnim izborima u studenom u devetoj izbornoj jedinici izabrana za saborsku zastupnicu.

Neizvjesno je, međutim, što će se dogoditi sa smijenjenim ministrom unutarnjih poslova Berislavom Rončevićem, koji na izborima nije prošao u Sabor.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije