Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagiranje

Karamarko: Mihanovićeve tvrdnje su neutemeljene

\'06.07.2011., Zagreb - Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Vukovarska 33. Tomislav Karamarko, ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL\'
Davor Puklavec/Pixsell
02.12.2011.
u 19:47

Činjenice, koje je potvrdio USKOK, nedvojbeno pokazuju kako od 2006. godine nemam nikakve veze s tvrtkom Soboli d.o.o., piše u priopćenju Karamarko

Na tekst pod naslovom "Premijerki prijavio korupciju, ona tražila da povuče prijavu", objavljenom u tiskanom izdanju Večernjeg lista i na portalu Vecernji.hr, reagirao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, a njegovo reagiranje donosimo u cijelosti:

"Povodom članka objavljenog 2. prosinca 2011. u Večernjem listu na stranici 6 pod naslovom „Premijerki prijavio korupciju, ona tražila da povuče prijavu“ u sklopu teksta „Bori li se Kosor zaista protiv korupcije?“, dužan sam reagirati zbog netočnih informacija i podmetanja navedenih u članku, a koje čitatelje mogu navesti na pogrešne zaključke.

U članku se navodi mail koji je premijerki Jadranki Kosor, 21. prosinca 2009. godine, poslao smijenjeni član uprave Croatia osiguranja, Damir Mihanović. Tim mailom on ju je upozorio na navodnu korupciju u toj tvrtki ukazujući na činjenicu da Croatia osiguranje surađuje sa tvrtkom Soboli do.o.o. koja je bila u mom vlasništvu. Također, autoru članka Damir Mihanović je izjavio: „da je tvrtka Soboli za Croatia osiguranje odradila dobar posao, ali drži apsolutno neprihvatljivim da ministar Karamarko preko vodstva tog poduzeća intervenira za tu tvrtku.“

Smatram neprihvatljivim da autor članka nije tražio komentar druge strane jer glede mog udjela u vlasništva u tvrtki Soboli d.o.o., neosporno je da je ono završilo 2006. godine. Osim toga, riječ je o već više puta iznesenih tvrdnjama, koje još niti jedanput nisu bile argumentirane.

Naime, kao što sam već naveo u ranijim reagiranjima na ovo pitanje, rješenjem Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta od 9. rujna 2011. godine, pod brojem K-US-222/11, utvrđeno je da nisam član uprave društva - predsjednik uprave trgovačkog društva, Odlukom osnivača od 13. prosinca 2004. godine, dakle prije sedam godina, dok je upis ove odluke proveden u glavnoj knjizi 31. prosinca 2004. godine.

Također je iz dokumentacije iz zbirke isprava Trgovačkog suda vidljivo da sam poslovne udjele u tvrtki Soboli d.o.o., ugovorom prenio na druge osobe u listopadu 2006. godine.

Slijedom navedenih činjenica, koje je potvrdio USKOK, nedvojbeno je kako od 2006. godine nemam nikakve veze sa tvrtkom Soboli d.o.o. niti s poslovanjem navedene tvrtke.

Tvrdnje Damira Mihanovića su neutemeljene te ih u cijelosti odbacujem. Javnost je već ranije upoznata s činjenicama o mom vlasničkom statusu u tvrtki Soboli d.o.o. kao i o prestanku sudjelovanja u poslovanju navedene tvrtke. S obzirom da autor članka nije ove činjenice naveo u svom tekstu, a niti je tražio moje mišljenje, nameće se očit zaključak kako je njegova isključiva namjera bila narušiti moj ugled."

Komentara 12

DR
drznedaj
20:44 02.12.2011.

A joj Karamarko, ti stvarno mislis mi svi glupi. TO samo moze izvalit samo povjesnicar koji veze nema sa sadasnjoscu te koji se se ugurao nekako medju policajce. Ko da ne postoje tihi partner i slicno. Bio bi glup da je ostavio javno ucesce u firmi da ne moze pogodovat. Ovako se povukao javno ali iza pozadine je sredjivao stvari. Sve to treba pohapsit

YO
yocko
22:23 02.12.2011.

Karamarko i vlada zašio niste ništa pokrenuli protiv M.Benka nego ste ga samo potjerali a problem je i dalje ostao a meni ste odgovorili da mi hvala što sam vas obavestio a on i dalje mafijozi sa pravosuđem i dorhom i mupom u Koprivničko -Križevačkoj županiji,a sve napismeno imate.

Avatar pupoljak
pupoljak
20:11 02.12.2011.

Jel to Karamarko poslao po uniformiranom policajcu, ili.......?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije