Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strategija za izbore

Karamarko i šefovi stranaka HDZ-ove koalicije zajedno će izlaziti na teren

Branko Hrg
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
31.05.2015.
u 14:00

HDZ okupio partnere i dogovara strategiju za parlamentarne izbore

HDZ je u ozbiljnim pripremama za parlamentarne izbore. U središnjici stranke u petak su okupili sve koalicijske partnere na operativnom sastanku. Dogovor je da se na svim važnijim događanjima u javnosti zajedno pojavljuju šefovi stranaka iz HDZ-ove Domoljubne koalicije. To znači da će se ubuduće uz šefa HDZ-a Tomislava Karamarka pojavljivati i ostali čelnici stranaka te koalicije. Ne uvijek svi, ali oni jačih stranaka, poput Branka Hrga iz HSS-a, Darinka Kosora iz HSLS-a, Ivana Tepeša iz HSP-a dr. Ante Starčević, sve češće će biti u Karamarkovu društvu.

Osim toga, u idućih 30 dana, kako doznajemo, oformit će se na terenu zajednički stožeri HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera. Uskoro će se i dogovarati u kojim će izbornim jedinicama koalicijski partneri dobiti svoja mjesta na listama za Sabor. U Domoljubnoj koaliciji odnosi su, rekao nam je sugovornik iz jedne od stranaka, zasad jako dobri i nema povišenih tonova. Iako je HSS prije nekog vremena rogoborio jer su htjeli da se točno definira koji će biti njihov, kao strateškog partnera, udio u eventualnoj budućoj vladi i koja će im ministarstva pripasti, šef HSS-a Branko Hrg promijenio je ploču.

– Nakon što sam razmislio, izgradio sam stav da u ovoj fazi ne treba inzistirati na izvršnim funkcijama. Treba ostvariti rezultat, sad imamo i preferencijalno glasovanje na parlamentarnim izborima pa ćemo onda razgovarati – rekao je Hrg.

I Tomislav Čuljak, politički tajnik HDZ-a, koji je zadužen za koalicijske partnere, tvrdi da u koaliciji nema nikakvih zahtjeva koji se tiču izvršnih funkcija. Očito se one zahtjeve, koji su postojali, uspješno ignoriralo jer u HDZ-u tvrde da trgovine mjestima u Vladi nema...

>>Karamarko i šefovi stranaka HDZ-ove koalicije zajedno će izlaziti na teren 

>>Nitko nije mogao sanjati da će se jednog dana hrvatski branitelji sklanjati u crkvu od Milanovićevog režima

Komentara 12

MI
MileKubura
23:44 31.05.2015.

Skupa do pobjede, ovu trenutnu lopovsku vlast koja cijelo vrijeme prica o lopovluku a lopovska je samo na poklonu CRO osiguranja ukrala 8 OSAM milijarda kuna, e pa lopove treba konačno privesti gdje treba. Tako kaze državna revizija.

Avatar ivan_horvat
ivan_horvat
17:40 31.05.2015.

Pobjeda!!

Avatar mrado88
mrado88
18:59 31.05.2015.

napokon bi trebala biti Lijepa naša......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije