Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar karamarko

Karamarko: Došlo je vrijeme da budemo korak ispred kriminalaca

karamarko, bajakovo
Foto: Goran Ferbezar/Pixsell
1/3
29.12.2010.
u 16:07

Ravnatelji hrvatske i srbijanske policije potpisali su protokol o osnivanju zajedničke kontaktne službe na graničnom prijelazu Bajakovo

Ravnatelji hrvatske i srbijanske policije Oliver Grbić i Milorad Veljović u nazočnosti ministara unutarnjih poslova dviju država Tomislava Karamarka i Ivice Dačića te mnoštva novinara iz obje države danas su na graničnom prijelazu Bajakovo potpisali protokol o osnivanju zajedničke kontaktne službe kojoj će sjedište biti na graničnom prijelazu Bajakovo.

Oba ministra rekla su da je osnivanje ove službe logičan slijed izvrsne suradnje koja postoji na političkoj i operativnoj razini između ministarstava unutarnjih poslova Hrvatske i Srbije. Novoustrojena služba koja će, kako je rekao ravnatelj Grbić, profunkcionirati za najviše mjesec dana, bavit će se svim aktivnostima vezanim za prelazak granice.

– Ako smo do sada bili korak ili dva iza razine organiziranosti kriminalaca u regiji, smatram da je došlo vrijeme da budemo korak ispred njih. Ovaj je protokol rezultat spoznaje da samo uskom suradnjom dviju policija možemo suzbiti kriminal. Ne želimo biti pretenciozni, ali suradnja dviju policija temelj je uspješne suradnje Hrvatske i Srbije – rekao je ministar Karamarko dodajući da su s kolegama iz Srbije zajednički razmotrili program suradnje u 2011.

Ministar i vicepremijer vlade Srbije Ivica Dačić podsjetio je da su odnosi dviju policija bili dobri i u vrijeme kada takvi nisu bili odnosi dviju država.

– Bratstvo i jedinstvo smo napustili, ali ono je ostalo među kriminalcima u regiji i oni su uspostavili dobre odnose prije nego što su to učinile države. Ovaj granični prijelaz jedan je od najvažnijih i njime prođe 40 posto prometa – rekao je Dačić podsjetivši da su Hrvatska i Srbija dobile pohvale zbog uspješne suradnje i zajedničke borbe protiv kriminala od drugih država regije kojima su uzor, a ravnatelj srbijanske policije Veljović kaže da su ove dvije policije dobile pohvalu od Interpola, a upravo potpisani protokol "samo je jedna od točki u našoj suradnji".

– U ovoj godini na Bajakovu je prošlo šest milijuna putnika, dva milijuna vozila, dnevno ovdje prelazi 18.000 putnika, 5000 vozila, 850 teretnjaka i 140 autobusa. Ove je godine zaplijenjeno oko 100 kilograma droge od čega 88 kilograma heroina – rekao je ravnatelj hrvatske policije Oliver Grbić dodajući da će u zajedničkom uredu na Bajakovu raditi najosposobljeniji policijski službenici dviju policija. Glavni posao novog ureda bit će borba protiv krijumčarenja ljudi, droge, ilegalnog prelaska granice, organiziranog kriminala u obje zemlje.

Komentara 91

PI
piccolo
16:50 29.12.2010.

Ajde odi ispred Kljmetija da te vidim

FE
Felicijen
16:55 29.12.2010.

Korak ispred kriminalaca? Što će sada hapsiti nevine iz predostrožnosti i za svaki slučaj da ne dođu u napast!?

OB
-obrisani-
20:13 29.12.2010.

Bilo je vrijeme i prije, ali neka ti bude. Samo nam reci, ima li jos uvjek nedodirljivih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije