Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domoljubna koalicija

Karamarko: Domaćoj hrani dat ćemo prednost i u trgovinama i u hotelima

21.09.2015., Vukovar - Na OPG-u Katice Sekulic potpisan je koalicijski sporazum za parlamentarne izbore koji su potpisali HDZ, HSS, HSP AS, HSLS, BUZ, HRAST, HDS, ZDS.
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
22.09.2015.
u 16:15

Pobjeđujemo već tri i pol godine, rekao je šef HDZ-a, pobijedit ćemo i u studenome

Predsjednici političkih stranaka okupljenih u Domoljubnu koaliciju (HDZ, HSP-AS, HSLS, HSS, BUZ, HKS, ZDS i Hrast) jučer su u Vukovaru potpisali koalicijski sporazum uoči idućih parlamentarnih izbora. Time je HDZ potvrdio sve sporazume sa svojim partnerima u smislu zajedničke programske osnove i broja mandata koje će njihovi partneri dobiti na koalicijskim listama.

Žene i prije bile važne

Budući da su ovo prvi parlamentarni izbori na kojima treba zadovoljiti i kvotu od 40 posto žena na listama, Večernji list prvi put objavljuje dio imena žena koje HDZ-ova koalicija kani kandidirati. Kvota od 40 posto, odnosno da od 14 imena na listama šest moraju biti žene, zadala je glavobolju svim strankama jer se žene općenito manje bave politikom, a i ako se bave, rijetko su na vodećim pozicijama. HDZ je, za razliku od lijevo usmjerenog SDP-a, već više puta istaknuo žene za važne kandidature. Pa je tako imao kandidatkinju za predsjednicu Hrvatske, nositeljica liste na prvim europskim izborima bila je Dubravka Šuica, s HDZ-ove liste za Europski parlament na drugim europskim izborima prošle su četiri žene, šefica izborne kampanje je Josipa Rimac... HDZ-ove žene uzdanice za predstojeće izbore u prvoj izbornoj jedinici su Margareta Mađerić, dugogodišnja zastupnica u zagrebačkoj Skupštini i kandidatkinja za gradonačelnicu na prošlim lokalnim izborima, glumica Anja Šovagović Despot i šefica HDZ-ova odbora za kulturu te doktorica fizike Ivana Mrkonjić. U drugoj izbornoj jedinici na listi će biti Marica Miklec, a u trećoj Sunčana Glavak, bivša glasnogovornica stranke, te Nadica Budinski. U slavonskim jedinicama, četvrtoj i petoj, na listi će biti Vesna Bedeković, dekanica Virovitičkog veleučilišta te dr. medicine Kata Krešić i Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice. U šestoj izbornoj jedinici na listi bi se mogla naći Barbara Grđan Odrčić, šefica Pučkog otvorenog učilišta. U sedmoj će na izborni megdan Nada Murganić, prof. Majda Borić, odvjetnica Martina Tomić.... Najjači je sastav u devetoj izbornoj jedinici gdje žene predvodi Josipa Rimac, šefica kampanje i donedavna gradonačelnica Knina. Tu će biti i Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica.... Boje desete dalmatinske jedinice branit će Sanja Putica, ravnateljica dubrovačke Gimnazije, Mirjana Čagalj, potpredsjednica Gospodarske komore inženjera građevine, te Marija Vučković, zamjenica župana dubrovačko-neretvanskog. Dio žena koje smo naveli s HDZ-ove koalicijske liste, kažu nam u toj stranci, naći će se na izglednim mjestima koja jamče ulazak u Sabor.

Na potpisivanju koalicijskog sporazuma šef HDZ-a Tomislav Karamarko istaknuo je kako Domoljubna koalicija na raznim izborima pobjeđuje tri i pol godine te da će pobijediti i na izborima u studenome.

Sramotan uvoz

– Domoljubna koalicija jedina je opcija koja Hrvatskoj nudi prosperitet. Zar nije sramota da Hrvatska uvozi 70 posto hrane? – rekao je Karamarko najavljujući kako će nakon izbora dati vjetar u leđa svim poljoprivrednim proizvođačima i prednost svim domaćim proizvodima u našim samoposlugama i hotelima u vrijeme turističke sezone. Najavio je kako će Domoljubna koalicija ostati vjerna svim temeljnim vrijednostima Domovinskoga rata i idealima za koje su ginuli branitelji u Vukovaru i širom Hrvatske. 

>> Domoljubna koalicija potpisala sporazum: 'Pobjeđujemo tri i pol godine, pobijedit ćemo i sada' 

>> Milanović nas oponaša. Govori sve ono što sam ja govorio

Komentara 26

SL
sly7
16:16 22.09.2015.

tako je budući premijeru!!!

ZM
zmajo
16:21 22.09.2015.

došlo je vrijeme da se zoka javi na zavod za zapošljavanje

SL
sly7
16:18 22.09.2015.

domoljubna koalicija je jedini pravi izbor da Hrvatska krene naprijed i da se oslobodi zokijevih kandži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije