Naslovnica Vijesti Hrvatska

Karamarko: Ćirilica neće pridonijeti toleranciji, tražimo moratorij

Ministar uprave Arsen Bauk odgovara da problem ćirilice nije problem Srba i Hrvata, nego Hrvata i Hrvata, tj. HDZ-a koji je bio 2009. i ovog koji je sada.
05. veljače 2013. u 14:53 57 komentara 2 prikaza
karamarko (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

HDZ nije protiv provođenja Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, ali nije za njegovu implementaciju, odnosno traži moratorij na uvođenje ćirilice u Vukovaru. Sukus je to izjave Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a koji je 2002. i 2010. u Saboru glasovao za taj zakon.

Na tu opasku Karamarko je rekao da je on šef stranke od lani i da su njegovi pogledi na taj problem drugačiji. Pozvao se na članak 8 spomenutog zakona koji, rekao je, kaže da poštivanje prava nacionalnih manjina mora voditi većoj toleranciji i snošljivosti, a da uvođenje ćirilice u Vukovaru ne vodi tome.

Ministar uprave Bauk odgovara da se zakon mora tumačiti u svrhu poštivanja prava nacionalnih manjina i hrvatskog naroda. Gradsko vijeće Vukovara treba odrediti koja će mjesta biti izuzeta od uvođenja ćirilice.

– Problem ćirilice nije problem Srba i Hrvata, nego Hrvata i Hrvata, tj. HDZ-a koji je bio 2009. i ovog koji je sada – rekao je Bauk.

>>Bauk: Problem ćirilice je problem HDZ-a iz 2009. i današnjeg

HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

  • funkipuppi:

    Propisano zakonom i nepotrebno. Ma ni ustav nije potreban. Ima toliko pametnih Hrvata koji bi vladali bolje nego sto tamo neki zakoni zahtjevaju. Kaj ne...

  • -obrisani-:

    Sinhronizirana akcija istoka (srba) i zapada (slovenaca)! Nije svako zlo za zlo ili jedino što je dobro, a možda nam se posreći da niti ne uđemo u EU. Moramo aktivirati demokraciju i ostaviti se demonkracije! Nove izbore, nove stranke što ... prikaži još! prije. Viđeno i više puta upotrijebljeno nije za novu Hrvatsku!