Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav karamarko:

Karamarko: Ćirilica neće pridonijeti toleranciji, tražimo moratorij

karamarko (1)
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/3
05.02.2013.
u 14:53

Ministar uprave Arsen Bauk odgovara da problem ćirilice nije problem Srba i Hrvata, nego Hrvata i Hrvata, tj. HDZ-a koji je bio 2009. i ovog koji je sada.

HDZ nije protiv provođenja Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, ali nije za njegovu implementaciju, odnosno traži moratorij na uvođenje ćirilice u Vukovaru. Sukus je to izjave Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a koji je 2002. i 2010. u Saboru glasovao za taj zakon.

Na tu opasku Karamarko je rekao da je on šef stranke od lani i da su njegovi pogledi na taj problem drugačiji. Pozvao se na članak 8 spomenutog zakona koji, rekao je, kaže da poštivanje prava nacionalnih manjina mora voditi većoj toleranciji i snošljivosti, a da uvođenje ćirilice u Vukovaru ne vodi tome.

Ministar uprave Bauk odgovara da se zakon mora tumačiti u svrhu poštivanja prava nacionalnih manjina i hrvatskog naroda. Gradsko vijeće Vukovara treba odrediti koja će mjesta biti izuzeta od uvođenja ćirilice.

– Problem ćirilice nije problem Srba i Hrvata, nego Hrvata i Hrvata, tj. HDZ-a koji je bio 2009. i ovog koji je sada – rekao je Bauk.

>>Bauk: Problem ćirilice je problem HDZ-a iz 2009. i današnjeg

Komentara 57

FU
funkipuppi
15:23 05.02.2013.

Propisano zakonom i nepotrebno. Ma ni ustav nije potreban. Ima toliko pametnih Hrvata koji bi vladali bolje nego sto tamo neki zakoni zahtjevaju. Kaj ne...

OB
-obrisani-
15:30 05.02.2013.

Sinhronizirana akcija istoka (srba) i zapada (slovenaca)! Nije svako zlo za zlo ili jedino što je dobro, a možda nam se posreći da niti ne uđemo u EU. Moramo aktivirati demokraciju i ostaviti se demonkracije! Nove izbore, nove stranke što prije. Viđeno i više puta upotrijebljeno nije za novu Hrvatsku!

Avatar Pluton
Pluton
19:06 05.02.2013.

??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije