Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kritika

Karamarko: Apsurdno je da nitko nije spomenuo Tuđmana

'02.06.2013., Zagreb - U prostorijama 7. gimnazije u Krizanicevoj glasovao Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
29.06.2013.
u 12:20

Ne spomenuti Tuđmana, čovjeka koji je srušio hrvatski berlinski zid i uveo višestranačje te sanjao o Europi dok su mnogi drugi bili glavama i srcima u Beogradu je apsurdno, rekao je Karamarko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izrazio je negodovanje što u filmu koji je prikazan tijekom govora predsjednika Sabora Josipa Leke, te u govorima Leka i premijera Zorana Milanovića, nije spomenuto ime prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

– Mi smo u našem programu već \'89., \'90. imali zapisane euroatlantske integracije, na čemu je Tuđman inzistirao. Prema tome, ne spomenuti Tuđmana, čovjeka koji je srušio hrvatski berlinski zid i uveo višestranačje te sanjao o Europi dok su mnogi drugi bili glavama i srcima u Beogradu je apsurdno – rekao je Karamarko i dodao kako je apsurdno i što se tijekom svečanosti nije održala minuta šutnje za Tuđmana i za sve one koji su svoje živote dali za Hrvatsku.

Nije propustio ni upozoriti na premijerovo nepoznavanje zemljopisa nakon što je Milanović u svom govoru rekao da je Hrvatska jedina slavenska zemlja koja ima more.

– Mislim da sa zemljopisom ima problema. Možda će sad preko vikenda prolistati i poneki atlas – komentirao je Karamarko.

\"Nikad više Vukovar, ali i nikad više Jasenovac\"

Hrvatska se ulaskom u EU pridružuje projektu mira, pravde, odgovornosti i nade, poručio je potpredsjednik Europskog parlamenta Miguel Angelo Martinez. Opisao je da je projekt EU započet nedugo nakon 2. Svjetskog rata pod geslom \"Nikad više\" te je poručio \"Nikad više Vukovar, ali i nikad više Jasenovac\". Hrvatska će članstvom postati bogatija i jača, a u Europskom parlamentu prevladava mišljenje da će članstvo Hrvatske u EU biti od koristi za obje strane.

>> Milanović: Naš uspjeh više nego ikada ovisi o nama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije