Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odabrani izvođači

Kaquarium će na dvije etaže imati 10 bazena za ribe

kaquarium
Foto: Grad Karlovac
30.06.2015.
u 07:00

Kompleks će imati šest cjelina – bazenski kompleks s trgovima i popratnim sadržajima, multimedijske i izložbene dvorane, konferencijski prostor, suvenirnice, ulazni dio te vanjski prostor namijenjen rekreaciji.

Za desetak dana prvi će bageri stići na desnu obalu Korane, koja će do rujna 2016. biti gradilište. Gradnja muzeja riba velik je izazov jer takvoga objekta u Hrvatskoj nema – kazala je Marija Janžetić, direktorica karlovačke AB Gradnje, koja je s tvrtkama KGH iz Zagreba i ENA iz Karlovca dobila 32,7 milijuna kuna "težak posao" gradnje i opremanja Kaquariuma.

– Posebnost je slatkovodnoga akvarija i muzej rijeka, i to što će biti ukopan u zemlju – dodala je dogradonačelnica Marina Kolaković. Imat će šest cjelina – bazenski kompleks s trgovima i popratnim sadržajima, multimedijske i izložbene dvorane, konferencijski prostor, suvenirnice, ulazni dio te vanjski prostor namijenjen rekreaciji.

U desetak bazena na dvije etaže bit će oko 150 vrsta riba, a zgrade neće imati fasade, već će biti uklopljene u umjetna brdašca. 

>>Akvarij i muzej rijeka uz Koranu u Karlovcu već za dvije godine

>>Na Korani slatkovodni akvarij s deset bazena, otvorenje 2014.

Komentara 2

OG
Oger
09:17 30.06.2015.

Super!

DE
dembinjo
15:18 30.06.2015.

Hoce li se moci pecati? Parangal? Udicu? Dinamit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije