Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjene zakona

Kaptol protiv: Vlada je prodala nedjelju trgovačkim lancima

kosor, srakić
Marko Lukunić/PIXSELL
01.08.2011.
u 07:43

Vladinim brisanjem članaka zakona trgovački lanci vrlo su jeftino dobili mogućnost kratkoročnog gomilanja profita

Hladan tuš s Kaptola očekuje Vladu premijerke Kosor. Preciznije, danas će sa zagrebačkog Ksavera, iz novog sjedišta Hrvatske biskupske konferencije, Crkva kritički obrušiti na izmjene u Zakonu o trgovini, koje omogućuju da prodavaonice budu stalno otvorene, pa i nedjeljom, koju Crkva štuje kao dan Gospodnji i imala je čitav niz inicijativa da se nedjeljom zabrani rad u trgovini.

"Prodaja nedjelje na milost i nemilost trgovačkim lancima gotovo da je tihi "državni udar", jer se time zaobišlo Ustav koji štiti obitelj, zaobišlo se slobodu javnog ispovijedanja vjere, a kad je o radu riječ, Ustav jamči pravo na tjedni odmor", tumači stav Crkve najnoviji komentar Glasa Koncila, tvrdeći kako je vlast olako prodala nedjelju.

"Predstavnici velikih trgovačkih lanaca i njihovi društveni zastupnici u Hrvatskoj pozdravili su odluku. Logično, jer Vladinim brisanjem nekoliko članaka zakona vrlo su jeftino dobili mogućnost kratkoročnog gomilanja profita. Ako je opravdanje tom postupku to što je Hrvatska "turistička zemlja", ne bi li onda zbog istog razloga trebalo omogućiti da poljoprivreda hrani stotine tisuća turista, a ne da to čine mahom uvozni proizvodi iz njihovih zemalja? Ne bi li se baš zato što sve ekonomske nade stavljamo u turizam, trebalo, primjerice, ugledati na Austriju, koja unatoč milijunima gostiju od vrijednosti nedjelje nije odustala?", piše Glas Koncila.

Komentara 70

BU
Bune
08:27 01.08.2011.

Pa zar mi imamo vladu? Ja mislim da sve konce i zakone pravi Todorić i ostali .A vlada HDZ s satelitima je tu samo da potpiše ono što su oni odlućili.

JB
jbtisalive
09:15 01.08.2011.

Pa radilo se nedeljom da se napravi palaca od Onyxa, kako to da ih tada rad nije smetao, bagra dvolicna licemjerna

RU
rus4
07:51 01.08.2011.

Vlada je prodaja zemlju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije